צ’יפס תפוח אדמה ובטטה עם מיונז פיקנטי
משה שגב מכין נשנוש מושלם תוצרת בית - צ'יפס תפוח אדמה ובטטה, מתובל ופריך, שמוגש לצד מיונז חריף. תוספת נהדרת שכל המשפחה תאהב
משה שגב מכין נשנוש מושלם תוצרת בית - צ'יפס תפוח אדמה ובטטה, מתובל ופריך, שמוגש לצד מיונז חריף. תוספת נהדרת שכל המשפחה תאהב
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1335.4 קק״ל 2670.8 קק״לפחמימות 58.6 גרם 117.2 גרםשומן 118.5 גרם 236.9 גרםנתרן 1907.8 מ״ג 3815.5 מ״גחלבון 5.9 גרם 11.9 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 8.1 גרםשומן רווי 9.9 גרם 19.8 גרםכולסטרול 11.8 מ״ג 23.7 מ״גסידן 24.7 מ״ג 49.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 240.4 מ״ג 480.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1335
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1335.4 קק״ל 2670.8 קק״לפחמימות 58.6 גרם 117.2 גרםשומן 118.5 גרם 236.9 גרםנתרן 1907.8 מ״ג 3815.5 מ״גחלבון 5.9 גרם 11.9 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 8.1 גרםשומן רווי 9.9 גרם 19.8 גרםכולסטרול 11.8 מ״ג 23.7 מ״גסידן 24.7 מ״ג 49.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 240.4 מ״ג 480.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1335 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'יפס
-
1 בטטה בינונית
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
תיבול
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
מיונז פיקנטי
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והבטטות למקלות מלבניים.
- ממלאים 2 סירים במים ומבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בנפרד עקב זמני בישול שונים, עד שהם מתרככים אבל לא מאבדים מצורתם, בערך 20 דקות לתפוחי האדמה ו-15 דקות לבטטות. מסננים בזהירות.
- מכינים את המיונז: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים בקערה את כל רכיבי התיבול ומערבבים. מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה והבטטות המבושלים ומערבבים בעדינות.
- מחממים את השמן במחבת כבדה וצולים את תפוחי האדמה והבטטות מכל הצדדים עד לגוון זהוב. מוציאים ומגישים לצד המיונז המתובל.
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והבטטות למקלות מלבניים.
- ממלאים 2 סירים במים ומבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בנפרד עקב זמני בישול שונים, עד שהם מתרככים אבל לא מאבדים מצורתם, בערך 20 דקות לתפוחי האדמה ו-15 דקות לבטטות. מסננים בזהירות.
- מכינים את המיונז: מניחים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים בקערה את כל רכיבי התיבול ומערבבים. מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה והבטטות המבושלים ומערבבים בעדינות.
- מחממים את השמן במחבת כבדה וצולים את תפוחי האדמה והבטטות מכל הצדדים עד לגוון זהוב. מוציאים ומגישים לצד המיונז המתובל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן