נשנושי תירס פריכים בתנור

כשעונת התירס בשיאה יותר ממתבקש שנכין נשנושי תירס אפויים בתנור. מתכון קליל וטעים עם רוטב שמלקקים איתו את האצבעות (באמת)
כשעונת התירס בשיאה יותר ממתבקש שנכין נשנושי תירס אפויים בתנור. מתכון קליל וטעים עם רוטב שמלקקים איתו את האצבעות (באמת)
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    298
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.2 קק״ל 1192.8 קק״ל
    פחמימות 45.3 גרם 181.1 גרם
    שומן 11.4 גרם 45.5 גרם
    נתרן 1196.5 מ״ג 4785.9 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 18.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 48.1 מ״ג 192.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    298
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.2 קק״ל 1192.8 קק״ל
    פחמימות 45.3 גרם 181.1 גרם
    שומן 11.4 גרם 45.5 גרם
    נתרן 1196.5 מ״ג 4785.9 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 18.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.3 מ״ג
    אשלגן 48.1 מ״ג 192.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

תירס

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים למים מעט מלח ומבשלים את קלחי התירס כ20-25 דקות או עד שמוכן.
  2. בזמן הזה מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים טעם לפי צורך. אם אתם רוצים יותר חריף: תוסיפו סרירצ׳ה ואם אתם רוצים יותר מתוק: תוסיפו רוטב צ’ילי מתוק.
  3. מחממים תנור ל180 מעלות.
  4. מעבירים את התירס לתבנית אפייה ומברישים אותם ברוטב מכל צדדיהם.
  5. מכניסים לתנור חם למשך כ15-20 דקות או עד שהם משחימים והרוטב מתקרמל בקצוות.
  6. מוציאים לצלחת הגשה, מפזרים מלח גס וכוסברה קצוצה ומה שנשאר מהרוטב הופך למטבל.
נשנושי תירס פריכים בתנור1
נשנושי תירס פריכים בתנור. צילום: ירדן עדי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות