ספנקופיטה – מאפה בצק עלים במילוי תרד וגבינות
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5223.4 קק״ל 5223.4 קק״לפחמימות 699.9 גרם 699.9 גרםשומן 256.5 גרם 256.5 גרםנתרן 11659.4 מ״ג 11659.4 מ״גחלבון 245.4 גרם 245.4 גרםסיבים תזונתיים 47.2 גרם 47.2 גרםשומן רווי 52.6 גרם 52.6 גרםכולסטרול 1386.6 מ״ג 1386.6 מ״גסידן 3634.0 מ״ג 3634.0 מ״גברזל 78.3 מ״ג 78.3 מ״גאשלגן 6875.4 מ״ג 6875.4 מ״גאבץ 31.8 מ״ג 31.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5223
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5223.4 קק״ל 5223.4 קק״לפחמימות 699.9 גרם 699.9 גרםשומן 256.5 גרם 256.5 גרםנתרן 11659.4 מ״ג 11659.4 מ״גחלבון 245.4 גרם 245.4 גרםסיבים תזונתיים 47.2 גרם 47.2 גרםשומן רווי 52.6 גרם 52.6 גרםכולסטרול 1386.6 מ״ג 1386.6 מ״גסידן 3634.0 מ״ג 3634.0 מ״גברזל 78.3 מ״ג 78.3 מ״גאשלגן 6875.4 מ״ג 6875.4 מ״גאבץ 31.8 מ״ג 31.8 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5223 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
1 בצל גדול
-
1 צרור בצל ירוק
-
3 כפות שמן זית
-
1 צרור שמיר
-
1חבילה או 800 גרם עלי תרד קפואים
-
1 חבילה גבינת פטה כבשים 5%
-
1 חבילה גבינה בולגרית 16%
-
3 ביצים L
שימון תבנית
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מפשירים את התרד הקפוא.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- קוצצים דק את הבצל הירוק, השמיר והתרד.
- במחבת רחבה או סיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבצל הירוק, התרד והשמיר ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת את הגבינות והביצים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
- מרדדים מעט את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים בגודל התבנית.
- מניחים בתבנית מלבן אחד של בצק, מעליו שמים מחצית מתערובת המילוי. שמים מעל מלבן בצק נוסף, ואת יתרת תערובת המילוי. מסיימים בשכבת בצק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים את הפשטידה בתנור החם במשך שעה.
מתכון: אתי אשקלוני
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מפשירים את התרד הקפוא.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- קוצצים דק את הבצל הירוק, השמיר והתרד.
- במחבת רחבה או סיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבצל הירוק, התרד והשמיר ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת את הגבינות והביצים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
- מרדדים מעט את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים בגודל התבנית.
- מניחים בתבנית מלבן אחד של בצק, מעליו שמים מחצית מתערובת המילוי. שמים מעל מלבן בצק נוסף, ואת יתרת תערובת המילוי. מסיימים בשכבת בצק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים את הפשטידה בתנור החם במשך שעה.
מתכון: אתי אשקלוני
צילום: אפיק גבאי
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
שלום, במתכון כמעט זהה של אתי אשקלוני באתר השף הלבן ובסרטון שלה ביוטיוב יש רק 2 שכבות של בצק עלים וביניהן מילוי תרד וגבינות, האם עדיף 2 או 3 שכבות של בצק? תודה
לפי ההיגיון נראה שאם עושים 3 שכבות, השכבה האמצעית אכן לא תאפה ותהיה בצק רטוב נטו עם כל הנוזלים של התרד שיספגו בה. לדעתי עדיף לעשות שתי שכבות שיהיו קריספיות ואפויות היטב. בהצלחה.
היי רויטל, השכבה האמצעית כן תיאפה (כמו בבורקס מים או בלזניה), היא פשוט לא תהיה קריספית, אלא רכה
חבילה? חבילה של 200 גרם? אולי חסכונית. של 500גרם? כל אחד ישים איזה גודל חבילה שבא לו? זה לא רציני. מתכון בא עם מידות. משקל או נפח.
היי, בחבילת עלי תרד קפואים יש 800 גרם, זה זהה בחברות שונות.