עוגת מוס וניל וקינמון עם קראמבל תפוחים
העוגה שתפיל את האורחים שלכם מהרגליים: עוגת מוס וניל וקינמון עם קראמבל תפוחים. עוגה יפהפייה וחגיגית במיוחד שמשלבת טעמים ומרקמים מיוחדים
העוגה שתפיל את האורחים שלכם מהרגליים: עוגת מוס וניל וקינמון עם קראמבל תפוחים. עוגה יפהפייה וחגיגית במיוחד שמשלבת טעמים ומרקמים מיוחדים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8083.0 קק״ל 8083.0 קק״לפחמימות 802.4 גרם 802.4 גרםשומן 513.6 גרם 513.6 גרםנתרן 4901.9 מ״ג 4901.9 מ״גחלבון 56.4 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 36.8 גרם 36.8 גרםשומן רווי 265.2 גרם 265.2 גרםכולסטרול 1116.0 מ״ג 1116.0 מ״גסידן 656.2 מ״ג 656.2 מ״גברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 2718.9 מ״ג 2718.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 24 שעות
-
קלוריות8083
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8083.0 קק״ל 8083.0 קק״לפחמימות 802.4 גרם 802.4 גרםשומן 513.6 גרם 513.6 גרםנתרן 4901.9 מ״ג 4901.9 מ״גחלבון 56.4 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 36.8 גרם 36.8 גרםשומן רווי 265.2 גרם 265.2 גרםכולסטרול 1116.0 מ״ג 1116.0 מ״גסידן 656.2 מ״ג 656.2 מ״גברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 2718.9 מ״ג 2718.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 8083 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קראמבל תפוחים
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
200 גרם קמח לבן
-
200 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
200 גרם סוכר חום
-
100 גרם פקאנים מסוכריםשבורים גס
-
10 גרם מלח דק
מוס וניל קינמון
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם קרם וניל וקינמון
-
5 גרם אבקת ג’לטין
-
25 גרם מים
-
100 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שמנת מתוקה 38%
זיגוג
-
1 ק"ג גלסאז’ לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. שמים במחבת עם סוכר, תמצית וניל ומעט קינמון ומבשלים 5-10 דקות עד להתרככות התפוחים. מניחים בצד לקירור.
- בקערה נפרדת שמים קמח, חמאה וסוכר ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפקאן הסיני ואת התפוחים ומערבבים ביחד.
- מפזרים את התערובת על גביי נייר אפייה ומשטחים, אופים 15-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ושומרים בצד. לאחר שהתקרר מפוררים קלות את קראמבל התפוחים ומחלקים לשני חלקים.
- מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.
- לוקחים מחצית מקראמבל התפוחים ומניחים במרכז התבנית כך שלא ייגעו בדפנות טבעת האפייה. (כשנשפוך את המוס על העוגה לא נראה את הקראמבל אלא רק בחיתוך העוגה)
- מעבירים למקפיא להתייצבות לחצי שעה.
- בכוס פלסטיק שמים את הג’לטין עם המים הקרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות
- בקערה שמים את השוקולד הלבן, 300 גרם קרם בטעם וניל קינמון.
- מביאים לסף רתיחה 150 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד הלבן וקרם וניל קינמון ומערבבים היטב.
- ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה שמים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.
- מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים כמחצית מהמוס לתוך התבנית ומחזירים למקפיא לשעה התייצבות.
- מוציאים שוב פעם וממלאים באמצע את יתרת קראמבל התפוחים ושופכים מעל את יתרת המוס שנותרה ומחזירים למקפיא ללילה אחד לפחות.
- לפני הגשה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את הגלסאז׳ הלבן ומערבבבים עד לקבלת מסה רכה ונוזלית. שימו לב שהגלסאז אינו רותח והגיע לטמפרטורת גוף כ-35 מעלות.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, מסירים את השקף.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או בניילון נצמד.
- מניחים מעל את רשת התנור ועליה טבעת אפייה בקוטר 18/20 אם אין מניחים את העוגה על רשת התנור
- מערבבים את הגלסאז ומודאים שהוא נוזלי ונעים לשימוש (בטמפרטורת גוף). יוצקים מעל העוגה הקפואה.
- ניתן לקשט במקרונים, פירות העונה, תפוחים מיובשים וכו.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. שמים במחבת עם סוכר, תמצית וניל ומעט קינמון ומבשלים 5-10 דקות עד להתרככות התפוחים. מניחים בצד לקירור.
- בקערה נפרדת שמים קמח, חמאה וסוכר ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפקאן הסיני ואת התפוחים ומערבבים ביחד.
- מפזרים את התערובת על גביי נייר אפייה ומשטחים, אופים 15-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ושומרים בצד. לאחר שהתקרר מפוררים קלות את קראמבל התפוחים ומחלקים לשני חלקים.
- מניחים בטבעת האפייה שקף בצידי התבנית.
- לוקחים מחצית מקראמבל התפוחים ומניחים במרכז התבנית כך שלא ייגעו בדפנות טבעת האפייה. (כשנשפוך את המוס על העוגה לא נראה את הקראמבל אלא רק בחיתוך העוגה)
- מעבירים למקפיא להתייצבות לחצי שעה.
- בכוס פלסטיק שמים את הג’לטין עם המים הקרים (לא מערבבים) ומניחים להתמצקות
- בקערה שמים את השוקולד הלבן, 300 גרם קרם בטעם וניל קינמון.
- מביאים לסף רתיחה 150 מ”ל שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד הלבן וקרם וניל קינמון ומערבבים היטב.
- ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים גם לתערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה שמים את יתרת השמנת ומקציפים לקצף 80%.
- מקפלים את הגנאש פנימה לתוך הקצפת ומניחים בצד.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים כמחצית מהמוס לתוך התבנית ומחזירים למקפיא לשעה התייצבות.
- מוציאים שוב פעם וממלאים באמצע את יתרת קראמבל התפוחים ושופכים מעל את יתרת המוס שנותרה ומחזירים למקפיא ללילה אחד לפחות.
- לפני הגשה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את הגלסאז׳ הלבן ומערבבבים עד לקבלת מסה רכה ונוזלית. שימו לב שהגלסאז אינו רותח והגיע לטמפרטורת גוף כ-35 מעלות.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא, מסירים את השקף.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או בניילון נצמד.
- מניחים מעל את רשת התנור ועליה טבעת אפייה בקוטר 18/20 אם אין מניחים את העוגה על רשת התנור
- מערבבים את הגלסאז ומודאים שהוא נוזלי ונעים לשימוש (בטמפרטורת גוף). יוצקים מעל העוגה הקפואה.
- ניתן לקשט במקרונים, פירות העונה, תפוחים מיובשים וכו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
היי אנילא מצא שום קישור למזווה המתוק כדי לרכוש קרם וניל וגלסג…
היי צביקה, קרם וניל וגלאסז’ אתה יכול למצוא בכל החנויות המתמחות
היי
היי אני מנסה להשיג את המתכון לגלאסג’ וגם כשאני לוחצת על הקישור לר מופיע לי המתכון, יש אפשרות לשלוח לי אותו במייל?
היי מיכל, מדובר בגלאסג’ מוכן שנקנה מראש