עוף שלם צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ובצל
עוף שלם צלוי, שחום ופריך בליווי תפוחי אדמה ובצלים, לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת שממלאה את כל הבית בריח משגע!
עוף שלם צלוי, שחום ופריך בליווי תפוחי אדמה ובצלים, לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת שממלאה את כל הבית בריח משגע!
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 258.3 קק״ל 1549.9 קק״לפחמימות 39.5 גרם 237.2 גרםשומן 10.2 גרם 61.0 גרםנתרן 1959.4 מ״ג 11756.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסידן 13.1 מ״ג 78.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 480.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 258.3 קק״ל 1549.9 קק״לפחמימות 39.5 גרם 237.2 גרםשומן 10.2 גרם 61.0 גרםנתרן 1959.4 מ״ג 11756.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסידן 13.1 מ״ג 78.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 480.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 258 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
זיגוג
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/4 כוס דבש
-
קורט מלח גס
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
תוספת
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף אבקת מרק בצל
-
3 כפות שמן זית
-
צרור טימין טרי
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
- מכינים את העוף: קושרים את רגלי העוף בהצלבה ומניחים אותו בתבנית נוחה לעבודה.
- סוחטים על העוף חצי לימון מכל הכיוונים.
- מתבלים את העוף במלח גס גרוס ובפלפל שחור ומשאירים את העוף למנוחה בת 15 דקות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את מיץ התפוזים, הדבש, המלח, הפלפל ורוטב הצ’ילי.
- יוצקים את הזיגוג על העוף שבתבנית ומעסים אותו מכל הכיוונים.
- מקפלים את צרור גבעולי התימין ומכניסים אותם לתוך העוף עצמו.
- מכניסים לתוך העוף גם את חצי הלימון הסחוט.
- מניחים את העוף על תבנית צלייה עם רשת, או על רשת צלייה של התנור עם תבנית מתחת, ומזלפים שמן זית.
- מכינים את התוספת: חותכים את הבצל לרצועות גסות, ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
- מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית נוספת ומתבלים במלח ובפלפל.
- מפזרים מעל גם את אבקת המרק, מזלפים שמן זית ומפזרים את גבעולי התימין. מערבבים.
- שופכים מעל לעוף את הזיגוג ומכניסים לתנור את תבנית הצלייה ואת התבנית עם תפוחי האדמה.
- אופים בתנור בחום של 220 מעלות במשך 20 דקות.
- לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 45-60 דקות נוספות עד שהעוף שחום ופריך.
- במהלך הצלייה מוציאים את העוף מדי פעם והופכים אותו לכיוונים שונים. אוספים מהנוזלים שהצטברו בתבנית התחתונה ומורחים את העוף במברשת.
- הגשה: מניחים את צלחת הגשה גדולה את תפוחי האדמה והבצלים ומניחים מעליהם את העוף בשלמותו.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
- מכינים את העוף: קושרים את רגלי העוף בהצלבה ומניחים אותו בתבנית נוחה לעבודה.
- סוחטים על העוף חצי לימון מכל הכיוונים.
- מתבלים את העוף במלח גס גרוס ובפלפל שחור ומשאירים את העוף למנוחה בת 15 דקות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את מיץ התפוזים, הדבש, המלח, הפלפל ורוטב הצ’ילי.
- יוצקים את הזיגוג על העוף שבתבנית ומעסים אותו מכל הכיוונים.
- מקפלים את צרור גבעולי התימין ומכניסים אותם לתוך העוף עצמו.
- מכניסים לתוך העוף גם את חצי הלימון הסחוט.
- מניחים את העוף על תבנית צלייה עם רשת, או על רשת צלייה של התנור עם תבנית מתחת, ומזלפים שמן זית.
- מכינים את התוספת: חותכים את הבצל לרצועות גסות, ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
- מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית נוספת ומתבלים במלח ובפלפל.
- מפזרים מעל גם את אבקת המרק, מזלפים שמן זית ומפזרים את גבעולי התימין. מערבבים.
- שופכים מעל לעוף את הזיגוג ומכניסים לתנור את תבנית הצלייה ואת התבנית עם תפוחי האדמה.
- אופים בתנור בחום של 220 מעלות במשך 20 דקות.
- לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 45-60 דקות נוספות עד שהעוף שחום ופריך.
- במהלך הצלייה מוציאים את העוף מדי פעם והופכים אותו לכיוונים שונים. אוספים מהנוזלים שהצטברו בתבנית התחתונה ומורחים את העוף במברשת.
- הגשה: מניחים את צלחת הגשה גדולה את תפוחי האדמה והבצלים ומניחים מעליהם את העוף בשלמותו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היכן המיץ תפוזים במתכון
היי בלה, המתכון תוקן, מיץ התפוזים מופיע במצרכים ובאופן ההכנה. בהצלחה!
שווה לקחת כמה שיני שום לחתוך לטבעות ולהכניס מתחת לעור .
תודה על הטיפ!