פלפלים ממולאים באורז ומאש
מחפשים מנה צמחונית מנצחת? זוהר לוסטיגר בשן מכינה פלפלים ממולאים באורז ומאש. פלפלים צבעוניים עם מלית טעימה במיוחד, עשירה בחלבון וברזל מהצומח
מחפשים מנה צמחונית מנצחת? זוהר לוסטיגר בשן מכינה פלפלים ממולאים באורז ומאש. פלפלים צבעוניים עם מלית טעימה במיוחד, עשירה בחלבון וברזל מהצומח
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 507.3 קק״ל 4058.2 קק״לפחמימות 63.4 גרם 507.1 גרםשומן 18.4 גרם 146.9 גרםנתרן 1246.0 מ״ג 9967.7 מ״גחלבון 18.9 גרם 151.5 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 79.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.2 מ״ג 633.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 36.7 מ״גאשלגן 948.4 מ״ג 7587.3 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות507
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 507.3 קק״ל 4058.2 קק״לפחמימות 63.4 גרם 507.1 גרםשומן 18.4 גרם 146.9 גרםנתרן 1246.0 מ״ג 9967.7 מ״גחלבון 18.9 גרם 151.5 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 79.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 79.2 מ״ג 633.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 36.7 מ״גאשלגן 948.4 מ״ג 7587.3 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 507 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלפלים ממולאים
-
8 פלפלים אדומים בינונייםאפשר להשתמש בפלפלים בצבעים שונים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 1/2 כוסות אורז מלא
-
1 כוס שעועית מאש
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס צנוברים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
6 כוסות רוטב עגבניות מוכןמומלץ להשתמש בפסאטה
-
1/2 כוס רכז רימונים
-
4 כוסות ציר ירקותאפשר להשתמש במים
-
1 כף סוכר קנים
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מסירים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים ושומרים בצד.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים דק גם את הפטרוזיליה.
- מכינים את המלית: מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים את יתר חומרי המלית וכוס וחצי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהאורז חצי מוכן (אם משתמשים באורז לבן, מבשלים 10 דקות). מצננים מעט.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת כמעט עד סופם ומכסים בראשי הפלפלים.
- שמים את כל חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול. מסדרים בסיר עם הרוטב את הפלפלים כשהם צמודים זה לזה, מכסים ומבשלים 40 דקות על להבה בינונית (אם משתמשים באורז לבן, מבשלים 20 דקות). אם יש צורך, מוסיפים מים לרוטב במהלך הבישול. מגישים חם.
אופן הכנה
- מסירים את ראשי הפלפלים, מנקים מגרעינים ושומרים בצד.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים דק גם את הפטרוזיליה.
- מכינים את המלית: מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים את יתר חומרי המלית וכוס וחצי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהאורז חצי מוכן (אם משתמשים באורז לבן, מבשלים 10 דקות). מצננים מעט.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת כמעט עד סופם ומכסים בראשי הפלפלים.
- שמים את כל חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול. מסדרים בסיר עם הרוטב את הפלפלים כשהם צמודים זה לזה, מכסים ומבשלים 40 דקות על להבה בינונית (אם משתמשים באורז לבן, מבשלים 20 דקות). אם יש צורך, מוסיפים מים לרוטב במהלך הבישול. מגישים חם.
הערות
- אפשר למלא את הפלפלים בכל שילוב של דגן וקטנייה
הערות
- אפשר למלא את הפלפלים בכל שילוב של דגן וקטנייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן