החורף מחמם מנועים עם מתכון של קארי דלורית וגרגרי חומוס
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.8 קק״ל 1311.3 קק״לפחמימות 53.6 גרם 214.4 גרםשומן 6.3 גרם 25.2 גרםנתרן 1032.2 מ״ג 4128.6 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 12.8 גרם 51.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 111.2 מ״ג 444.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 913.5 מ״ג 3654.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות328
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.8 קק״ל 1311.3 קק״לפחמימות 53.6 גרם 214.4 גרםשומן 6.3 גרם 25.2 גרםנתרן 1032.2 מ״ג 4128.6 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 12.8 גרם 51.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 111.2 מ״ג 444.9 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״גאשלגן 913.5 מ״ג 3654.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״גסגור
תבשיל קארי הוא הפתרון שלי לכל רעב, קטן או גדול. סיר מלא ניחוחות וטעמים, עם רוטב קרמי וירקות שאני אוהבת. ואת כל זה מכינים בעשר דקות. נשאר רק להוסיף אורז, ויש לי ארוחה מלאה ומשביעה.
סוף סוף הטמפרטורות ירדו ואפשר למלא את המקרר בסירים חורפיים ומנחמים. קארי הוא תבשיל חורפי במהות שלו – תבלינים מחממים, קרמיות מנחמת וירקות שורש. אבל את המתכון הזה בחרתי להכין בגרסה מרעננת ופחות כבדה, עם מיץ ליים שמוסיף חמצמצות, והופך את התבשיל לקליל יותר. אם אתם לא אוהבים חמיצות, אפשר לוותר על הליים.
אני משתמשת במחית דלורית (או דלעת) ובגרגירי חומוס מבושלים, שאני מבשלת מראש ושומרת במקפיא. זה מאפשר לי לתקתק סיר כזה בכמה דקות של הכנה. אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים. את הדלורית מקלפים וחותכים לקוביות גסות, ומבשלים במים במשך כ-10-15 דקות עד שהיא מתרככת. מועכים למחית בעזרת מזלג או בבלנדר מוט/ בלנדר רגיל.
תרגישו בנוח לגוון עם הירקות שאתם מוסיפים. הרוטב דומיננטי מספיק כדי שכל ירק יתקבל באהבה ויהפוך להיות חלק מהטעמים. אפשר להוסיף קישואים, תפוחי אדמה, גזרים, כרובית או כל ירק אחר. תנצלו כל ירק שנשאר לכם במקרר כדי להעשיר את התבשיל ולשדרג את הבריאות.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 328 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קארי דלורית וחומוס
-
1 כף שמן זית
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורר, או 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
-
1 כף אבקת קארי
-
1 1/2 כוסות דלוריותמחית, או מחית דלעת
-
1 1/2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
1 בטטה גדולהחתוכה לקוביות בגודל ביס
-
1 קרטון קרם קוקוס
-
1/4 כוס מיץ ליים
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כוס מיםאו ציר ירקות
הגשה
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים שמן זית יחד עם השום והג’ינג’ר בסיר בינוני על להבה בינונית (לא מחממים את הסיר מראש כדי שהם לא יישרפו).
- כשעולה ניחוח מוסיפים אבקת קארי ומערבבים.
- מוסיפים בטטה, דלורית, גרגירי חומוס, סויה, מלח ומים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
- מוודאים שהבטטה התרככה, ומוסיפים קרם קוקוס ומיץ ליים.
- מערבבים ומבשלים לאיחוד במשך 10 דקות ללא מכסה. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהלהבה.
- מגישים עם אורז וכוסברה קצוצה.
אופן הכנה
- מחממים שמן זית יחד עם השום והג’ינג’ר בסיר בינוני על להבה בינונית (לא מחממים את הסיר מראש כדי שהם לא יישרפו).
- כשעולה ניחוח מוסיפים אבקת קארי ומערבבים.
- מוסיפים בטטה, דלורית, גרגירי חומוס, סויה, מלח ומים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
- מוודאים שהבטטה התרככה, ומוסיפים קרם קוקוס ומיץ ליים.
- מערבבים ומבשלים לאיחוד במשך 10 דקות ללא מכסה. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהלהבה.
- מגישים עם אורז וכוסברה קצוצה.