קיץ אקזוטי ומרענן: סלט עוף של תמרה אהרוני עם אטריות אורז פריכות
סלט עוף מהמם! בואו לפתוח את הקיץ עם שילוב טעמים נועז ומקפיץ את החיך, בסלט שהוא סעודת מלכים אמיתית יפה וטעימה ברמות
סלט עוף מהמם! בואו לפתוח את הקיץ עם שילוב טעמים נועז ומקפיץ את החיך, בסלט שהוא סעודת מלכים אמיתית יפה וטעימה ברמות
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2906.3 קק״ל 5812.7 קק״לפחמימות 76.9 גרם 153.9 גרםשומן 274.0 גרם 548.0 גרםנתרן 122.4 מ״ג 244.7 מ״גחלבון 51.4 גרם 102.7 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 13.2 גרםשומן רווי 20.2 גרם 40.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 149.2 מ״ג 298.4 מ״גברזל 4.2 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 674.8 מ״ג 1349.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות2906
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2906.3 קק״ל 5812.7 קק״לפחמימות 76.9 גרם 153.9 גרםשומן 274.0 גרם 548.0 גרםנתרן 122.4 מ״ג 244.7 מ״גחלבון 51.4 גרם 102.7 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 13.2 גרםשומן רווי 20.2 גרם 40.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 149.2 מ״ג 298.4 מ״גברזל 4.2 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 674.8 מ״ג 1349.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.7 מ״גסגור
כשחם מתחשק לאכול דברים שלא מכבידים על הגוף ובוודאי שלא לטרוח מעל סירים או לבלות זמן רב במטבח. אז הבאנו לכם סלט עוף מלא עשבים ירוקים ממטבחה של תמרה אהרוני, עם אננס, צ’ילי וקראנצ’יות ממכרת שמגיעה מאטריות אורז מטוגנות! מתכון שיגרום לכם לקוות שהקיץ יימשך עוד ועוד מרוב שהוא מרענן, קליל ומלא טעמים עזים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 2906 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
300 גרם חזה עוף שלםקצוץ
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כף רוטב סרירצ’המזרח מערב
סלט
אטריות
-
1 חופן אטריות אורז בעובי 3 מ”ממזרח מערב
-
1/2 ליטר שמן קנולהלטיגון
רוטב
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורד בפומפיה
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1/2 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות סוכר חום
-
3 כפות מיץ לימון
-
1/4 כוס מים
אופן הכנה
- שמים את העוף הקצוץ בקערית, מוסיפים סויה וסרירצ’ה ומערבבים היטב, מוסיפים גם את הקורנפלור ומערבבים שנית.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים אליה את העוף ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. בסיום, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מכינים את האיטריות: בסיר קטן או ווק מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מוסיפים את האיטריות כשהשמן חם מאוד (ברגע שהוא מתחיל להעלות מעט עשן) ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתנפחות ונעשות אווריריות ופריכות.
- מוציאים את האיטריות לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הסלט: קולפים את האננס וחותכים אותו לקוביות ומוסיפים לקערה עם העוף.
- מוסיפים את כל עשבי התיבול והצ’ילי לקערה.
- בקערית קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מגישים: עורמים על הצלחת מהעוף והאננס, תערובת הסלט המתובלת ומעליה חופן אטריות פריכות.
אופן הכנה
- שמים את העוף הקצוץ בקערית, מוסיפים סויה וסרירצ’ה ומערבבים היטב, מוסיפים גם את הקורנפלור ומערבבים שנית.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים אליה את העוף ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. בסיום, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מכינים את האיטריות: בסיר קטן או ווק מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מוסיפים את האיטריות כשהשמן חם מאוד (ברגע שהוא מתחיל להעלות מעט עשן) ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתנפחות ונעשות אווריריות ופריכות.
- מוציאים את האיטריות לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הסלט: קולפים את האננס וחותכים אותו לקוביות ומוסיפים לקערה עם העוף.
- מוסיפים את כל עשבי התיבול והצ’ילי לקערה.
- בקערית קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מגישים: עורמים על הצלחת מהעוף והאננס, תערובת הסלט המתובלת ומעליה חופן אטריות פריכות.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
ממש מרענן