-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 436.3 קק״ל 2618.0 קק״לפחמימות 43.9 גרם 263.2 גרםשומן 15.5 גרם 93.0 גרםנתרן 916.6 מ״ג 5499.4 מ״גחלבון 11.6 גרם 69.5 גרםסיבים תזונתיים 21.0 גרם 125.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 512.9 מ״ג 3077.2 מ״גברזל 3.5 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 3277.2 מ״ג 19663.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות436
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 436.3 קק״ל 2618.0 קק״לפחמימות 43.9 גרם 263.2 גרםשומן 15.5 גרם 93.0 גרםנתרן 916.6 מ״ג 5499.4 מ״גחלבון 11.6 גרם 69.5 גרםסיבים תזונתיים 21.0 גרם 125.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 512.9 מ״ג 3077.2 מ״גברזל 3.5 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 3277.2 מ״ג 19663.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 436 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
קישואים ורוטב
-
10 קישוא עגול בינונייםמוצקים, או 5 קישואים רגילים עבים
-
4 כפות שמן זיתעץ הזית
-
4 גבעולי סלריעם העלים
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
10 שיני שוםקלופות
-
3/4 כפית כורכום
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון שלם
-
2 כפות רכז רימונים
-
2 כפות דבשאו מייפל - למתכון טבעוני
-
1 כפית מלח דקמלח הארץ
אופן הכנה
- משרים את האורז במים במשך שעה או עד 24 שעות. מסננים מכל הנוזלים.
- קוצצים דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה גדולה.
- חותכים את ה-1/3 העליון של כל קישוא ומרוקנים את פנים הקישואים עם כפית או כף. את תוכן הקישואים קוצצים דק דק ומוסיפים לקערה עם עשבי התיבול. את 1/3 הקישוא העליון שומרים. אם לא מצאתם קישואים עגולים ניתן לחתוך קישואים רגילים ל-3 ולרוקן אותם כדי שיהיה מקום למילוי.
- מוסיפים את יתרת המצרכים של המילוי כולל האורז. מערבבים ומניחים בצד.
- פורסים את הבצלים לרצועות וחותכים את הסלרי לטבעות דקות. את עלי הסלרי קוצצים גס.
- בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את שיני השום, הכורכום, מיץ הלימון, רכז הרימונים, הדבש והמלח ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 10 ס”מ ומבשלים את הרוטב במשך חצי שעה.
- בינתיים ממלאים את הקישואים באורז הירוק עד 3/4 גובה.
- מניחים את הקישואים הממולאים בסיר ומקפידים שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה.
- בעזרת כף או מצקת מוזגים לתוך הקישואים מן הרוטב שבסיר וסוגרים את הקישוא עם המכסה שלו (ה-1/3 שנחתך בהתחלה).
- סוגרים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40-50 דקות. מומלץ מדי פעם להרטיב את פנים הקישואים עם הרוטב. המנה מוכנה כשהאורז רך רך.
- בסיום ניתן להכניס את הסיר לתנור, עם מכסה פתוח (עם סיר שמותאם לתנור), לרבע שעה עד שהחלק העליון יזהיב מעט.
אופן הכנה
- משרים את האורז במים במשך שעה או עד 24 שעות. מסננים מכל הנוזלים.
- קוצצים דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה גדולה.
- חותכים את ה-1/3 העליון של כל קישוא ומרוקנים את פנים הקישואים עם כפית או כף. את תוכן הקישואים קוצצים דק דק ומוסיפים לקערה עם עשבי התיבול. את 1/3 הקישוא העליון שומרים. אם לא מצאתם קישואים עגולים ניתן לחתוך קישואים רגילים ל-3 ולרוקן אותם כדי שיהיה מקום למילוי.
- מוסיפים את יתרת המצרכים של המילוי כולל האורז. מערבבים ומניחים בצד.
- פורסים את הבצלים לרצועות וחותכים את הסלרי לטבעות דקות. את עלי הסלרי קוצצים גס.
- בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את שיני השום, הכורכום, מיץ הלימון, רכז הרימונים, הדבש והמלח ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 10 ס”מ ומבשלים את הרוטב במשך חצי שעה.
- בינתיים ממלאים את הקישואים באורז הירוק עד 3/4 גובה.
- מניחים את הקישואים הממולאים בסיר ומקפידים שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה.
- בעזרת כף או מצקת מוזגים לתוך הקישואים מן הרוטב שבסיר וסוגרים את הקישוא עם המכסה שלו (ה-1/3 שנחתך בהתחלה).
- סוגרים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40-50 דקות. מומלץ מדי פעם להרטיב את פנים הקישואים עם הרוטב. המנה מוכנה כשהאורז רך רך.
- בסיום ניתן להכניס את הסיר לתנור, עם מכסה פתוח (עם סיר שמותאם לתנור), לרבע שעה עד שהחלק העליון יזהיב מעט.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
האם אפשר עם בשר טחון?
אפשר, עדיף להוריד מכמות האורז
נשמע מעולה אכין לערב חג!
נשמח לדעת איך יצא, לנה!