ריבועי טופו חומוס ברוטב מבריק
אם חיפשתם מתכון טבעוני ושימלא את הבית בריחות טעימים וארומטים, אולגה טוכשר מסדרת לכם מתכון לריבועי טופו חומוס ברוטב מבריק, מתכון פשוט בכמה דקות
אם חיפשתם מתכון טבעוני ושימלא את הבית בריחות טעימים וארומטים, אולגה טוכשר מסדרת לכם מתכון לריבועי טופו חומוס ברוטב מבריק, מתכון פשוט בכמה דקות
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 427.2 קק״ל 854.4 קק״לפחמימות 64.6 גרם 129.2 גרםשומן 13.7 גרם 27.5 גרםנתרן 135.6 מ״ג 271.1 מ״גחלבון 13.2 גרם 26.3 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 13.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 75.0 מ״גברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 227.8 מ״ג 455.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות427
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 427.2 קק״ל 854.4 קק״לפחמימות 64.6 גרם 129.2 גרםשומן 13.7 גרם 27.5 גרםנתרן 135.6 מ״ג 271.1 מ״גחלבון 13.2 גרם 26.3 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 13.3 גרםשומן רווי 1.1 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.5 מ״ג 75.0 מ״גברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 227.8 מ״ג 455.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 427 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
1חבילה או 300 גרם טופו חומוס
-
1/4 כוס קורנפלורלציפוי
-
שמן לטיגון חצי עמוק
רוטב מבריק
-
1 כף שמן קנולה
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כוס מיץ תפוזיםסחוט
-
3 כפות רוטב סויהלפי הטעם
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 כף חומץ אורז
-
2 כפות שטוחות קורנפלור
-
4 כפות מים קרים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הטופו: מסננים את הטופו ומייבשים בעזרת נייר סופג. חותכים לריבועים (או לרצועות) בגודל רצוי, אבל לא עבה מדי.
- שמים ¼ כוס קורנפלור בצלחת ומצפים את הטופו חומוס בקורנפלור מכל הצדדים.
- מחממים שמן במחבת על כיריים ומטגנים את הטופו משני הצדדים כ-3-4 דקות, עד להזהבה יפה. מעבירים את הטופו הקריספי לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן באותה המחבת, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את המיץ, הסויה, המייפל והחומץ, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- בקערית נפרדת טורפים היטב את הקורנפלור והמים עד שאין גושים.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור למחבת, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב כ-3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך.
- מחזירים את הטופו חומוס למחבת וטובלים ברוטב מכל הצדדים, עד שהוא כולו מצופה ומבריק.
- שמים את ריבועי/רצועות הטופו חומוס על מצע אורז מבושל, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הטופו: מסננים את הטופו ומייבשים בעזרת נייר סופג. חותכים לריבועים (או לרצועות) בגודל רצוי, אבל לא עבה מדי.
- שמים ¼ כוס קורנפלור בצלחת ומצפים את הטופו חומוס בקורנפלור מכל הצדדים.
- מחממים שמן במחבת על כיריים ומטגנים את הטופו משני הצדדים כ-3-4 דקות, עד להזהבה יפה. מעבירים את הטופו הקריספי לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן באותה המחבת, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את המיץ, הסויה, המייפל והחומץ, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- בקערית נפרדת טורפים היטב את הקורנפלור והמים עד שאין גושים.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור למחבת, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב כ-3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך.
- מחזירים את הטופו חומוס למחבת וטובלים ברוטב מכל הצדדים, עד שהוא כולו מצופה ומבריק.
- שמים את ריבועי/רצועות הטופו חומוס על מצע אורז מבושל, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים מיד.
בשיתף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איזה כייף להיתקל במתכון כזה:))
איזה כיף לשמוע! תודה רבה (: