רכות ללא פשרות: לביבות פירה ממולאות מוצרלה
אחד השידוכים המוצלחים בלביבות הוא השילוב של גבינה ותפוחי אדמה. מלי מאירוב לקחה את זה שלב אחד קדימה, והכינה לכם לביבות פירה ממולאות מוצרלה
אחד השידוכים המוצלחים בלביבות הוא השילוב של גבינה ותפוחי אדמה. מלי מאירוב לקחה את זה שלב אחד קדימה, והכינה לכם לביבות פירה ממולאות מוצרלה
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 207.3 קק״ל 2487.5 קק״לפחמימות 28.9 גרם 346.5 גרםשומן 6.3 גרם 75.3 גרםנתרן 380.6 מ״ג 4567.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 89.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 6.3 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 10.9 מ״ג 130.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 40.3 מ״ג 484.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות207
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 207.3 קק״ל 2487.5 קק״לפחמימות 28.9 גרם 346.5 גרםשומן 6.3 גרם 75.3 גרםנתרן 380.6 מ״ג 4567.1 מ״גחלבון 7.4 גרם 89.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 6.3 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 10.9 מ״ג 130.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 40.3 מ״ג 484.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 207 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת תפוחי האדמה
-
4 תפוחי אדמה גדוליםמקולפים
-
3 כפות שמן קנולהאו שמן זית
-
1/4 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 1/4 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מילוי וציפוי
-
1 קופסה גבינת בייבי מוצרלהאו מוצרלה אחרת - חתוכה לקוביות
-
2 ביצים L
-
1 כוס קמח לבן
-
עדיף מוזהבים
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד שהם ממש רכים, ומסננים.
- מחזירים את תפוחי האדמה לסיר על אש נמוכה, מוסיפים את השמן ואת שאר המרכיבים, ומועכים עד שמתקבל פירה חלק. מסירים מהאש, ומחכים עד שהפירה יתקרר.
- מכינים צלחת עם קמח, צלחת עם ביצים, צלחת עם פירורי לחם ומחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- לוקחים מהפירה חופן בגודל עגבניית שרי, משטחים על היד, מכניסים חתיכה של מוצרלה וסוגרים לכדור. טובלים בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו, ונותנים לשמן להיספג.
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה
אופן הכנה
- מבשלים בסיר את תפוחי האדמה עד שהם ממש רכים, ומסננים.
- מחזירים את תפוחי האדמה לסיר על אש נמוכה, מוסיפים את השמן ואת שאר המרכיבים, ומועכים עד שמתקבל פירה חלק. מסירים מהאש, ומחכים עד שהפירה יתקרר.
- מכינים צלחת עם קמח, צלחת עם ביצים, צלחת עם פירורי לחם ומחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- לוקחים מהפירה חופן בגודל עגבניית שרי, משטחים על היד, מכניסים חתיכה של מוצרלה וסוגרים לכדור. טובלים בקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בסנו סושי - רב מגבת ג’מבו, ונותנים לשמן להיספג.
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (143)
האם אפשר להחליף את התפו”א עם משהו אחר למי שלא אוהב?
כן, אפשר להחליף את תפוח האדמה בבטטה.
זה אמור להיות אדום מבפנים כפי שנראה בתמונה?
בתמונה רואים רק את הצד החיצוני של הלביבות, לא מבפנים.