שוקיים פריכות בנוסח KFC מצופות תפוצ’יפס
רותם בן מויאל מפציץ את הפה בטעמים מטריפים של שוקיים עטופות בתבלינים ותפוצ'יפס, מטוגנות וקריספיות שאי אפשר לעמוד בפניהן! ממליצים להכין כבר כמות כפולה
רותם בן מויאל מפציץ את הפה בטעמים מטריפים של שוקיים עטופות בתבלינים ותפוצ'יפס, מטוגנות וקריספיות שאי אפשר לעמוד בפניהן! ממליצים להכין כבר כמות כפולה
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5429.3 קק״ל 5429.3 קק״לפחמימות 561.8 גרם 561.8 גרםשומן 218.0 גרם 218.0 גרםנתרן 11559.6 מ״ג 11559.6 מ״גחלבון 291.3 גרם 291.3 גרםסיבים תזונתיים 20.9 גרם 20.9 גרםשומן רווי 40.3 גרם 40.3 גרםכולסטרול 2646.0 מ״ג 2646.0 מ״גסידן 402.2 מ״ג 402.2 מ״גברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 3299.6 מ״ג 3299.6 מ״גאבץ 25.6 מ״ג 25.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות5429
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5429.3 קק״ל 5429.3 קק״לפחמימות 561.8 גרם 561.8 גרםשומן 218.0 גרם 218.0 גרםנתרן 11559.6 מ״ג 11559.6 מ״גחלבון 291.3 גרם 291.3 גרםסיבים תזונתיים 20.9 גרם 20.9 גרםשומן רווי 40.3 גרם 40.3 גרםכולסטרול 2646.0 מ״ג 2646.0 מ״גסידן 402.2 מ״ג 402.2 מ״גברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 3299.6 מ״ג 3299.6 מ״גאבץ 25.6 מ״ג 25.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 5429 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרינדה לשוקיים
-
12 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה חריפה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
תערובת קמחים ותפוצ'יפס
-
3 כוסות קמח לבן
-
1 1/2 כוסות קורנפלור
-
2 שקיות תפוצ’יפס
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבשאו פפריקה חריפה או קאיין - לא חובה
טיגון
-
לטיגון עמוק
אופן הכנה
- בקערה שמים את תבלינים עם שמן זית ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- לאחר מכן לתוך קערת התבלינים ושמן הזית מכניסים את השוקיים ומעסים היטב כך שכל השוקיים יצופו בתערובת התבלינים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- מרסקים את התפוצ’יפס בעזרת הידיים.
- מכינים את תערובת הקמחים ותפוצ’יפס: בקערה נפרדת יוצרים תערובת של קמחים עם התבלינים והתפוצ’יפס המרוסק.
- מכינים את תערובת הביצים: בקערה נוספת שוברים וטורפים 6 ביצים (אולי תצטרכו יותר) ומוסיפים קצת מלח.
- מוציאים את השוקיים מהמקרר, מכניסים לקערת הקמח-תפוצ’יפס ומקמחים את השוקיים היטב מכל הצדדים.
- מעבירים לקערת הביצים ומצפים היטב בביצה, מעבירים שוב לקערת הקמחים ומניחים בצד - אפשר ורצוי לחזור על הפעולה אפילו 3 פעמים כדי לקבל 3 שכבות ציפוי עבות וקריספיות.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, בודקים שהשמן רותח ומכניסים את השוקיים לטיגון של כ-10-15 דקות עד להזהבה.
אופן הכנה
- בקערה שמים את תבלינים עם שמן זית ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- לאחר מכן לתוך קערת התבלינים ושמן הזית מכניסים את השוקיים ומעסים היטב כך שכל השוקיים יצופו בתערובת התבלינים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
- מרסקים את התפוצ’יפס בעזרת הידיים.
- מכינים את תערובת הקמחים ותפוצ’יפס: בקערה נפרדת יוצרים תערובת של קמחים עם התבלינים והתפוצ’יפס המרוסק.
- מכינים את תערובת הביצים: בקערה נוספת שוברים וטורפים 6 ביצים (אולי תצטרכו יותר) ומוסיפים קצת מלח.
- מוציאים את השוקיים מהמקרר, מכניסים לקערת הקמח-תפוצ’יפס ומקמחים את השוקיים היטב מכל הצדדים.
- מעבירים לקערת הביצים ומצפים היטב בביצה, מעבירים שוב לקערת הקמחים ומניחים בצד - אפשר ורצוי לחזור על הפעולה אפילו 3 פעמים כדי לקבל 3 שכבות ציפוי עבות וקריספיות.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, בודקים שהשמן רותח ומכניסים את השוקיים לטיגון של כ-10-15 דקות עד להזהבה.
בשיתוף עם תפוצ'יפס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן