-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.6 קק״ל 2981.0 קק״לפחמימות 41.7 גרם 333.7 גרםשומן 19.3 גרם 154.6 גרםנתרן 503.3 מ״ג 4026.6 מ״גחלבון 8.7 גרם 69.9 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 74.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 22.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.1 מ״ג 728.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 925.3 מ״ג 7402.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות373
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.6 קק״ל 2981.0 קק״לפחמימות 41.7 גרם 333.7 גרםשומן 19.3 גרם 154.6 גרםנתרן 503.3 מ״ג 4026.6 מ״גחלבון 8.7 גרם 69.9 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 74.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 22.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 91.1 מ״ג 728.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 925.3 מ״ג 7402.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 373 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל תפוחי אדמה, חצילים ועגבניות
-
3 חצילים בינוניים
-
1 ק"ג תפוחי אדמה גורמה
-
2 בצלים בינוניים
-
10 עגבניות בינוניים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כוס מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/4 כפית כורכום
הגשה
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
-
8 פרוסות חלה טרייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- פורסים את החצילים לעובי של 1 ס”מ, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים אותם על נייר אפייה. מברישים אותם במעט שמן זית משני הצדדים ואופים אותם בתנור למשך 15-20 דקות.
- מרכיבים את התבשיל - בסיר רחב מסדרים בשכבה הראשונה את הבצל, מעליו את תפוחי האדמה האפויים, את החצילים ובסוף את העגבניות.
- שופכים מעל הירקות את שמן הזית ומדליקים את האש על להבה גבוהה למשך 5 דקות.
- בקערה שמים מים חמים, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה חריפה וכורכום. מערבבים את התבלינים יחד עם המים ומוזגים אותם מעל התבשיל.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- פורסים את החצילים לעובי של 1 ס”מ, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים אותם על נייר אפייה. מברישים אותם במעט שמן זית משני הצדדים ואופים אותם בתנור למשך 15-20 דקות.
- מרכיבים את התבשיל - בסיר רחב מסדרים בשכבה הראשונה את הבצל, מעליו את תפוחי האדמה האפויים, את החצילים ובסוף את העגבניות.
- שופכים מעל הירקות את שמן הזית ומדליקים את האש על להבה גבוהה למשך 5 דקות.
- בקערה שמים מים חמים, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה חריפה וכורכום. מערבבים את התבלינים יחד עם המים ומוזגים אותם מעל התבשיל.
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר לאפות בתנור גם את השלב האחרון?
היי אוסנת. אפשר, אבל זמני הבישול וזמני האפייה שונים מאוד אחד מהשני. בישול יותר מהיר מאפייה, לכן, בתנור של 170 מעלות, היינו ממליצים על יותר משעה וחצי אפייה.
מכינה כל שבת, מושלם!
הכנתי לסעודת פורים כתוספת טעים מאוד