ארוחה צבעונית ומושלמת: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות

רחלי קרוט מכינה מנה צמחונית משגעת, צבעונית, טעימה ועשירה בחלבון: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות. מנה מנחמת ליום קריר
רחלי קרוט מכינה מנה צמחונית משגעת, צבעונית, טעימה ועשירה בחלבון: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות. מנה מנחמת ליום קריר
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    328
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 327.5 קק״ל 1965.1 קק״ל
    פחמימות 45.7 גרם 274.0 גרם
    סוכר 18.2 גרם 109.4 גרם
    שומן 11.1 גרם 66.6 גרם
    נתרן 804.1 מ״ג 4824.8 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 63.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.3 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 43.4 מ״ג 260.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 456.8 מ״ג 2740.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    328
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 327.5 קק״ל 1965.1 קק״ל
    פחמימות 45.7 גרם 274.0 גרם
    סוכר 18.2 גרם 109.4 גרם
    שומן 11.1 גרם 66.6 גרם
    נתרן 804.1 מ״ג 4824.8 מ״ג
    חלבון 10.5 גרם 63.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.3 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 43.4 מ״ג 260.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 456.8 מ״ג 2740.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
רחלי קרוט
X

21 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פלפלים ממולאים

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מגררים את הגזר והעגבניות על החלק הגדול בפומפייה.
  2. מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות. מסננים היטב.
  3. בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, פרט לפלפלים, לרוטב ולמים ומערבבים היטב.
  4. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
  5. מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך סיר רחב ונמוך כך שהם יצמדו אחד לשני וממלאים בתערובת של האורז עד 3/4 גובה.
  6. מזלפים מסביב את רוטב העגבניות והפלפלים ומוסיפים מים רותחים.
  7. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
  8. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
  9. מורידים את המכסה ומעבירים את הפלפלים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים משחירים מעט בחלק העליון והאורז רך. 
מכינים את המלית
מכינים את המלית

 

ממלאים את הפלפלים
ממלאים את הפלפלים

 

מוסיפים את הרוטב
מוסיפים את הרוטב

 

מוכן!
מוכן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחה צבעונית ומושלמת: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    נורית ורשה

    אצלנו בבית יפים על פלפלים ממולאים .. אכין לשבת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות