המוח המרוקאי של רותם בן מויאל – תרתיי משמע!
בכל בית מרוקאי אוכלים תבשיל מוח, ולא רק בחגים. רותם בן מויאל משדרג את המתכון המסורתי ומכין תבשיל מוח עגל, ללא בישול מקדים, עם מנגולד וחומוס עטוף בבצק - מוח של מרוקאי או לא?
בכל בית מרוקאי אוכלים תבשיל מוח, ולא רק בחגים. רותם בן מויאל משדרג את המתכון המסורתי ומכין תבשיל מוח עגל, ללא בישול מקדים, עם מנגולד וחומוס עטוף בבצק - מוח של מרוקאי או לא?
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1005.8 קק״ל 4023.3 קק״לפחמימות 149.2 גרם 596.7 גרםשומן 28.5 גרם 114.2 גרםנתרן 318.1 מ״ג 1272.5 מ״גחלבון 32.8 גרם 131.3 גרםסיבים תזונתיים 20.3 גרם 81.3 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 125.4 מ״ג 501.6 מ״גסידן 126.2 מ״ג 504.8 מ״גברזל 7.2 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 1055.1 מ״ג 4220.2 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1006
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1005.8 קק״ל 4023.3 קק״לפחמימות 149.2 גרם 596.7 גרםשומן 28.5 גרם 114.2 גרםנתרן 318.1 מ״ג 1272.5 מ״גחלבון 32.8 גרם 131.3 גרםסיבים תזונתיים 20.3 גרם 81.3 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 125.4 מ״ג 501.6 מ״גסידן 126.2 מ״ג 504.8 מ״גברזל 7.2 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 1055.1 מ״ג 4220.2 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.7 מ״גסגור
מוח ברוטב מרוקאי זה אחד ממאכלי החגים האהובים עליי.
בגדול לא צריך חג כדי לאכול מח בבית מרוקאי, מי שגדל בבית כזה מבין שחוץ מהפעמון של הפרה אוכלים הכל.
הפעם החלטתי לקחת את המתכון שלי למוח למחוזות כפריים ושונים, כאלה שאני בעצמי הייתי רוצה לגור בהם, עם מלא ירק ומלא הרים ובית ולנסות להכניס את כל זה לסיר אחד.
החלטתי לעטוף את תבשיל המוח שלי במעטפת בצק, ממש כמו שמיכה, כדי לתת לגמרי תחושה של חום ובית ויאלה, תנו לי יד ונצא יחד לטיול כפרי במיוחד
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1006 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל מוח
-
1 ק"ג מוח עגלנקי מגידים
-
300 גרם גרגירי חומוס מבושלים
-
1 צרור עלי מנגולדצרור גדול קצוץ
-
2 פלפלים אדומים בינונייםפרוסים לרצועות
-
2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינונייםקצוצים
-
2 צרורות כוסברהקצוצה
-
5 שיני שוםקלופות
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
2 כוסות מים רותחיםאו ציר עוף
-
1 כף ממרח פלפל צ’ומה
-
5 כפות שמן קנולה
בצק
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 כוס מים פושרים
-
2 כפות שמן קנולה
הברשה
-
1 חלמון L
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב 5 כפות שמן ומוסיפים את הפלפלים לטיגון קצר.
- מוסיפים את החומוס, כף אריסה, כוסברה, שום ותבלינים ומערבבים היטב עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים או ציר עוף ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים עלי מנגולד ומבשלים עד לריכוך.
- מוסיפים את המוחות השלמים (לא פרוס ולא מבושל) לתוך הרוטב ומבשלים עד שכל נוזלי הרוטב מצטמצמים.
- מכינים בצק: מערבבים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, חלק גמיש.
- יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה קצרה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לאחר שכל נוזלי תבשיל המוח הצטמצמו, מעבירים מעט מהתבשיל למחבת אישית או קערה חסינת חום.
- מרדדים את הבצק בעזרת הידיים, מותחים מעל המחבת האישית את הבצק ויוצרים מעין מכסה מבצק.
- מורחים חלמון ביצה מעל הבצק, ואופים למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב.
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב 5 כפות שמן ומוסיפים את הפלפלים לטיגון קצר.
- מוסיפים את החומוס, כף אריסה, כוסברה, שום ותבלינים ומערבבים היטב עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
- מוסיפים 2 כוסות מים רותחים או ציר עוף ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים עלי מנגולד ומבשלים עד לריכוך.
- מוסיפים את המוחות השלמים (לא פרוס ולא מבושל) לתוך הרוטב ומבשלים עד שכל נוזלי הרוטב מצטמצמים.
- מכינים בצק: מערבבים את כל המצרכים לבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, חלק גמיש.
- יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה קצרה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- לאחר שכל נוזלי תבשיל המוח הצטמצמו, מעבירים מעט מהתבשיל למחבת אישית או קערה חסינת חום.
- מרדדים את הבצק בעזרת הידיים, מותחים מעל המחבת האישית את הבצק ויוצרים מעין מכסה מבצק.
- מורחים חלמון ביצה מעל הבצק, ואופים למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן