הנינג’ה של עלי הגפן – עוגת עלי גפן של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני עם מתכון מעולה ודרך קצת אחרת להגיש עלי גפן, במקום לגלגל אותם תעשו מהם עוגה! עם בשר בבישול ארוך ללא גלוטן ומקסימום טעמים
תמרה אהרוני עם מתכון מעולה ודרך קצת אחרת להגיש עלי גפן, במקום לגלגל אותם תעשו מהם עוגה! עם בשר בבישול ארוך ללא גלוטן ומקסימום טעמים
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4159.4 קק״ל 4159.4 קק״לפחמימות 425.7 גרם 425.7 גרםשומן 121.1 גרם 121.1 גרםנתרן 9417.5 מ״ג 9417.5 מ״גחלבון 114.0 גרם 114.0 גרםסיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 592.4 מ״ג 592.4 מ״גברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 1544.0 מ״ג 1544.0 מ״גאבץ 19.3 מ״ג 19.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות4159
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4159.4 קק״ל 4159.4 קק״לפחמימות 425.7 גרם 425.7 גרםשומן 121.1 גרם 121.1 גרםנתרן 9417.5 מ״ג 9417.5 מ״גחלבון 114.0 גרם 114.0 גרםסיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 592.4 מ״ג 592.4 מ״גברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 1544.0 מ״ג 1544.0 מ״גאבץ 19.3 מ״ג 19.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 4159 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת בשר
-
500 גרם בשר אונטריבחתוך לקוביות
-
1 1/2 כוסות מים
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
עוגת עלי גפן
-
2 צרורות עלי גפן
-
1 1/2 כוסות אורז לבן
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
3 שיני שום
-
2 כפות קליפת לימוןמ-2 לימונים
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור שמיר
-
1/2 צרור נענע
-
150 גרם צימוקים כהים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: שמים בסיר הסמארט ליד את כל מצרכי תעורבת הבשר ומבשלים בסיר לחץ בלחץ גבוה כ-60 דקות. משחררים את הלחץ מהסיר.
- מוציאים את חתיכות הבשר המבושלות לקערה, שומרים את נוזל הבישול בקערה נפרדת. בעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר המבושל ל”שרוכים”.
- מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם הרבה מים כ-30 דקות, מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה גדולה.
- קוצצים את הבצל,שום ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את גרידת הלימון, צימוקים, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- שמים את עלי הגפן בקערה גדולה, יוצקים על עלי הגפן מים רותחים וחולטים אותם 20 שניות. מסננים את העלים ושוטפים במים קרים.
- מרפדים את התחתית והדפנות של סיר הסמארט ליד בעלי גפן (חשוב שלא יהיו חורים או מרווחים בין העלים), שופכים לתור הכלי המרופד בעלים מחצית מכמות האורז.
- מניחים את הבשר המפורק על גבי האורז בשכבה אחידה, שופכים את המחצית השנייה של האורז על גבי הבשר ומיישרים לשכבה אחידה.
- מכסים בשכבה של עלי גפן. את העלים המבצבצים מהדפנות של הכלי מקפלים על האורז ושכבת עלי הגפן שעליו.
- מניחים על העוגה צלחת כבדה לכ-10 דק שתהדק את העוגה.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. יוצקים בזהירות את הרוטב לתוך הסיר.
- מכניסים את הסיר למכשיר ובוחרים בתכנית אפייה בחום של 170 מעלות ואופים כשעה.
- אחרי שעה מוציאים מהמכשיר, מניחים בצד להצטנן כ-10-15 דק והופכים בזהירות על צלחת.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: שמים בסיר הסמארט ליד את כל מצרכי תעורבת הבשר ומבשלים בסיר לחץ בלחץ גבוה כ-60 דקות. משחררים את הלחץ מהסיר.
- מוציאים את חתיכות הבשר המבושלות לקערה, שומרים את נוזל הבישול בקערה נפרדת. בעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר המבושל ל”שרוכים”.
- מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם הרבה מים כ-30 דקות, מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה גדולה.
- קוצצים את הבצל,שום ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את גרידת הלימון, צימוקים, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- שמים את עלי הגפן בקערה גדולה, יוצקים על עלי הגפן מים רותחים וחולטים אותם 20 שניות. מסננים את העלים ושוטפים במים קרים.
- מרפדים את התחתית והדפנות של סיר הסמארט ליד בעלי גפן (חשוב שלא יהיו חורים או מרווחים בין העלים), שופכים לתור הכלי המרופד בעלים מחצית מכמות האורז.
- מניחים את הבשר המפורק על גבי האורז בשכבה אחידה, שופכים את המחצית השנייה של האורז על גבי הבשר ומיישרים לשכבה אחידה.
- מכסים בשכבה של עלי גפן. את העלים המבצבצים מהדפנות של הכלי מקפלים על האורז ושכבת עלי הגפן שעליו.
- מניחים על העוגה צלחת כבדה לכ-10 דק שתהדק את העוגה.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. יוצקים בזהירות את הרוטב לתוך הסיר.
- מכניסים את הסיר למכשיר ובוחרים בתכנית אפייה בחום של 170 מעלות ואופים כשעה.
- אחרי שעה מוציאים מהמכשיר, מניחים בצד להצטנן כ-10-15 דק והופכים בזהירות על צלחת.
הערות
- אפשר להשתמש בכל נתח בשר שאוהבים שמתאים לבישול ארוך
- אפשר להוסיף למילוי של האורז גם פיסטוקים או צנוברים
- אפשר להוסיף לרוטב 2\1 כוס רכז רימונים
הערות
- אפשר להשתמש בכל נתח בשר שאוהבים שמתאים לבישול ארוך
- אפשר להוסיף למילוי של האורז גם פיסטוקים או צנוברים
- אפשר להוסיף לרוטב 2\1 כוס רכז רימונים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
אם אין פודי נינג’ה… אפשר בתנור או נינג’ה גריל?
היי דנה, אפשר בתנור, 170 מעלות במשך שעה
קטגוריות
- אוכל דרוזי
- אוכל ערבי
- אורז
- ארוחה בריאה
- ארוחה בשרית
- ארוחה חגיגית
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת שישי בערב
- בשר
- העיקר הבריאות
- ט"ו בשבט
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים לפסח
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים מכל העדות
- נינג'ה סמארט-ליד
- סוכות
- עולם ה- NINJA
- רק בשר
- תבשילים ביתיים