טנזייה כתף טלה על קוסקוס! מה שנקרא: אמאל’ה!
ארוחה בשרית משגעת! שוק טלה נימוח בסילאן, שום, ציר בקר ותימין בבישול ארוך בתנור, עם תבשיל מתקתק של פירות יבשים וקינמון ותוספת קוסקוס להשלמת ארוחה מזינה וטעימה
ארוחה בשרית משגעת! שוק טלה נימוח בסילאן, שום, ציר בקר ותימין בבישול ארוך בתנור, עם תבשיל מתקתק של פירות יבשים וקינמון ותוספת קוסקוס להשלמת ארוחה מזינה וטעימה
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1876.2 קק״ל 11257.5 קק״לפחמימות 179.0 גרם 1074.2 גרםשומן 90.5 גרם 542.8 גרםנתרן 3903.3 מ״ג 23419.7 מ״גחלבון 87.8 גרם 526.5 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 37.1 גרםשומן רווי 27.3 גרם 163.9 גרםכולסטרול 316.7 מ״ג 1900.0 מ״גסידן 206.3 מ״ג 1237.6 מ״גברזל 9.3 מ״ג 55.7 מ״גאשלגן 2318.7 מ״ג 13911.9 מ״גאבץ 19.2 מ״ג 115.4 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1876
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1876.2 קק״ל 11257.5 קק״לפחמימות 179.0 גרם 1074.2 גרםשומן 90.5 גרם 542.8 גרםנתרן 3903.3 מ״ג 23419.7 מ״גחלבון 87.8 גרם 526.5 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 37.1 גרםשומן רווי 27.3 גרם 163.9 גרםכולסטרול 316.7 מ״ג 1900.0 מ״גסידן 206.3 מ״ג 1237.6 מ״גברזל 9.3 מ״ג 55.7 מ״גאשלגן 2318.7 מ״ג 13911.9 מ״גאבץ 19.2 מ״ג 115.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1876 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוק טלה
-
2 ק"ג כתף טלהאפשר עד 3 ק"ג
-
200 גרם בצלי שאלוטקלופים
-
10 שיני שוםקלופות
-
2 גבעולי רוזמריןטרי
-
4 גבעולי טימין טרי
-
50 גרם מלח גס
-
30 גרם פלפל שחור גרוס
-
200 גרם סילאן
-
80 מ"ל שמן זית
-
20 גרם זרעי כוסברה
-
30 גרם פלפלי צ'ילי אדומים
-
300 מ"ל ציר בקר
טנזניה - תבשיל פירות יבשים
-
1 כף שמן זית
-
1/2 ק"ג משמשים מיובשים
-
1/2 ק"ג שזיפים מיובשים
-
350 גרם צימוקים בהירים
-
150 גרם שקדים פרוסים
-
2 בצלים גדולים
-
2 כוסות סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כוסות מים
-
1/4 כוס סילאן
קוסקוס
-
1 חבילה קוסקוס דקמזון, מבושל לפי הוראות יצרן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- חורצים 4 חריצים גדולים בשוק טלה ומכניסים אליהם את שיני השום בשלמותן.
- מתבלים את הנתח במלח גס פלפל גרוס, זרעי כוסברה ורוזמרין.
- בוזקים שמן זית על הנתח ומוסיפים סילאן, ציר בקר, בצלי שאלוט ותימין, מעסים את הנתח היטב בעזרת הידיים ומחדירים אליו את הטעמים במשך כ-5 דק’.
- שמים את הנתח על תבנית עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור לשעתיים וחצי.
- בינתיים מכינים את הטנזיה: משרים את הפירות היבשים בקערת מים כ-20 דקות עד לריכוך קל.
- פורסים 2 בצלים, מטגנים אותם עם מעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפירות היבשים, הצימוקים, השקדים, והמים הרותחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים את הטנזיה על אש קטנה במשך חצי שעה.
- מכינים קוסקוס, לפי הוראות היצרן ומצלחתים את המנה: שמים בקערה מעט עמוקה, קוסקוס, מעל את הטנזיה ומגישים יחד עם שוק הטלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- חורצים 4 חריצים גדולים בשוק טלה ומכניסים אליהם את שיני השום בשלמותן.
- מתבלים את הנתח במלח גס פלפל גרוס, זרעי כוסברה ורוזמרין.
- בוזקים שמן זית על הנתח ומוסיפים סילאן, ציר בקר, בצלי שאלוט ותימין, מעסים את הנתח היטב בעזרת הידיים ומחדירים אליו את הטעמים במשך כ-5 דק’.
- שמים את הנתח על תבנית עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור לשעתיים וחצי.
- בינתיים מכינים את הטנזיה: משרים את הפירות היבשים בקערת מים כ-20 דקות עד לריכוך קל.
- פורסים 2 בצלים, מטגנים אותם עם מעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפירות היבשים, הצימוקים, השקדים, והמים הרותחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים את הטנזיה על אש קטנה במשך חצי שעה.
- מכינים קוסקוס, לפי הוראות היצרן ומצלחתים את המנה: שמים בקערה מעט עמוקה, קוסקוס, מעל את הטנזיה ומגישים יחד עם שוק הטלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
שלום לכם…אני אברהם ומאוד אוהב את האוכל שעשיתם…אני אגיד לאישתי שולה שתכין לחג תודה רבה לכם פודי