מאפה אטריות וגבינות של אהרוני
הגרסה של אהרוני למק אנד צ'יז כוללת גם תוספות של בצל, תימין וגבינת פטה, שהופכות אותה לפשטידת אטריות קצת ישראלית, קצת אמריקאית והכי טעימה שיש
הגרסה של אהרוני למק אנד צ'יז כוללת גם תוספות של בצל, תימין וגבינת פטה, שהופכות אותה לפשטידת אטריות קצת ישראלית, קצת אמריקאית והכי טעימה שיש
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2365.7 קק״ל 2365.7 קק״לפחמימות 84.2 גרם 84.2 גרםשומן 163.1 גרם 163.1 גרםנתרן 5569.2 מ״ג 5569.2 מ״גחלבון 153.9 גרם 153.9 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 3.1 גרםשומן רווי 72.9 גרם 72.9 גרםכולסטרול 307.9 מ״ג 307.9 מ״גסידן 2664.3 מ״ג 2664.3 מ״גברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 1798.3 מ״ג 1798.3 מ״גאבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2366
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2365.7 קק״ל 2365.7 קק״לפחמימות 84.2 גרם 84.2 גרםשומן 163.1 גרם 163.1 גרםנתרן 5569.2 מ״ג 5569.2 מ״גחלבון 153.9 גרם 153.9 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 3.1 גרםשומן רווי 72.9 גרם 72.9 גרםכולסטרול 307.9 מ״ג 307.9 מ״גסידן 2664.3 מ״ג 2664.3 מ״גברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 1798.3 מ״ג 1798.3 מ״גאבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2366 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה פנה
-
150 גרם גבינת פטה 5%מפוררת
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
150 גרם גבינת בייבי מוצרלה
-
1שקית או 40 גרם שבבי בצל מטוגן
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות בסיר מים מלוחים, על פי הוראות הבישול שעל גבי האריזה. מסננים במסננת גדולה, שוטפים את האטריות במים קרים, מנערים ומסננים. מערבבים את האטריות עם שתי כפות שמן זית.
- מערבבים בקערה את האטריות המבושלות עם הגבינות ושבבי הבצל המטוגן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבשאמל: קוצצים את הבצל דק. שמים את החמאה בסיר קטן וכשהיא חמה מטגנים בה את הבצל והתימין כשתי דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד שתי דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים עם מטרפת יד. ממשיכים לבשל תוך טריפה עד שהרוטב מסמיך ומצפה את המטרפה.
- מכניסים את תערובת האטריות לתבנית חסינת חום מרוחה בחמאה ומהדקים היטב.
- יוצקים לאט את הבשאמל לתבנית באופן אחיד ומפזרים מעל את הפרמזן המגורדת.
- מכניסים לתנור למשך כשעה, עד שפני המאפה שחומים יפה. אם המאפה השחים לפני כן, אפשר להוציא מהתנור.
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות בסיר מים מלוחים, על פי הוראות הבישול שעל גבי האריזה. מסננים במסננת גדולה, שוטפים את האטריות במים קרים, מנערים ומסננים. מערבבים את האטריות עם שתי כפות שמן זית.
- מערבבים בקערה את האטריות המבושלות עם הגבינות ושבבי הבצל המטוגן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבשאמל: קוצצים את הבצל דק. שמים את החמאה בסיר קטן וכשהיא חמה מטגנים בה את הבצל והתימין כשתי דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד שתי דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים עם מטרפת יד. ממשיכים לבשל תוך טריפה עד שהרוטב מסמיך ומצפה את המטרפה.
- מכניסים את תערובת האטריות לתבנית חסינת חום מרוחה בחמאה ומהדקים היטב.
- יוצקים לאט את הבשאמל לתבנית באופן אחיד ומפזרים מעל את הפרמזן המגורדת.
- מכניסים לתנור למשך כשעה, עד שפני המאפה שחומים יפה. אם המאפה השחים לפני כן, אפשר להוציא מהתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן