מאפינס שוקולד במילוי נוטלה, אלוהים!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 404.9 קק״ל 5668.1 קק״לפחמימות 49.1 גרם 687.7 גרםשומן 20.6 גרם 288.9 גרםנתרן 150.4 מ״ג 2105.3 מ״גחלבון 7.1 גרם 99.6 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 35.3 גרםשומן רווי 5.8 גרם 80.5 גרםכולסטרול 44.0 מ״ג 616.3 מ״גסידן 82.2 מ״ג 1150.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 24.9 מ״גאשלגן 209.1 מ״ג 2927.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות405
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 404.9 קק״ל 5668.1 קק״לפחמימות 49.1 גרם 687.7 גרםשומן 20.6 גרם 288.9 גרםנתרן 150.4 מ״ג 2105.3 מ״גחלבון 7.1 גרם 99.6 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 35.3 גרםשומן רווי 5.8 גרם 80.5 גרםכולסטרול 44.0 מ״ג 616.3 מ״גסידן 82.2 מ״ג 1150.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 24.9 מ״גאשלגן 209.1 מ״ג 2927.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 12.5 מ״גסגור
מאפינס הם בעצם קאפקייקס רק בלי הקרם למעלה. הם לרוב עשירים יותר בתוספות אבל יחד עם זאת הם לפעמים יהיו יבשים יותר, אז בכדי להכניס קצת עסיסיות, הוספתי קצת נוטלה במרכזם.
אם בא לכם להכין אותם בלי מילוי, זה גם אפשרי. אם אין לכם נוטלה אפשר להשתמש בכל ממרח אחר.
השתמשתי ברוויון שנותן עסיסיות למאפים ועוזר להתפחה שלהם. אם אין לכם רוויון בבית (כי מי באמת קונה את זה ככה סתם?) אפשר לערבב כוס חלב עם כף מיץ לימון או חומץ (אני מעדיף חומץ תפוחים) ולתת לו לעמוד בצד כמה דקות.
שימו לב שיש גם שוקולד צ׳יפס ששומרים על הצורה שלהם באפייה וגם שוקולד קצוץ שנמס אל תוך המאפה. אפשר לוותר על האגוזים אם אתם לא אוהבים אותם.
השתמשתי בתבניות קאפקייקס שאפשר פשוט להניח על תבנית תנור. אבל אם משתמשים בנייר הרגיל, צריך להניח אותם בתבנית שקעים.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 405 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
320גרם או 2.33 כוסות קמח לבן
-
36גרם או 1/4 כוס אבקת קקאו
-
5גרם או 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
2גרם או 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
2 ביצים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
240מ"ל או 1 כוס רוויוןאו חלב מעורבב עם כף מיץ לימון או חומץ
-
100גרם או 1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כפית תמצית וניל
-
150גרם או 3/4 כוס נטיפי שוקולד צ’יפס
-
50גרם או 1/4 כוס שוקולד מרירקצוץ גס
-
40גרם או 1/3 כוס אגוזי לוזקלויים קצוצים גס - לא חובה
-
14 כפיות נוטלהאו כל ממרח שוקולד אחר
אופן הכנה
- בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את השמן, הרווין ותמצית הוניל וטורפים עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את תערובת היבשים לקערה עם תערובת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מידי.
- מוסיפים לתערובת את השוקולדים והאגוזים ומאחדים בעזרת לקקן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלת במצב טורבו.
- יוצקים כף לכל אחת מתבניות המאפינס (מומלץ לעבוד עם 2 כפות), מעליה כפית נוטלה (גם לעבוד עם 2 כפיות) וסוגרים עם עוד כף מהתערובת. לשים לב שלא ממלאים את התבניות עד הסוף משום שהמאפינס תופחים באפייה.
- אופים 20-25 דקות את המאפינס. אפשר לבדוק בעדינות אם מוכן בעזרת קיסם, רק שימו לב שבגלל כל השוקולד והנוטלה הוא מתלכלך.
- המאפינס במיטבם ביום האפייה שלהם. ניתן לשמור אותם 3-4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את השמן, הרווין ותמצית הוניל וטורפים עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים את תערובת היבשים לקערה עם תערובת הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. לא לערבב יותר מידי.
- מוסיפים לתערובת את השוקולדים והאגוזים ומאחדים בעזרת לקקן.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלת במצב טורבו.
- יוצקים כף לכל אחת מתבניות המאפינס (מומלץ לעבוד עם 2 כפות), מעליה כפית נוטלה (גם לעבוד עם 2 כפיות) וסוגרים עם עוד כף מהתערובת. לשים לב שלא ממלאים את התבניות עד הסוף משום שהמאפינס תופחים באפייה.
- אופים 20-25 דקות את המאפינס. אפשר לבדוק בעדינות אם מוכן בעזרת קיסם, רק שימו לב שבגלל כל השוקולד והנוטלה הוא מתלכלך.
- המאפינס במיטבם ביום האפייה שלהם. ניתן לשמור אותם 3-4 ימים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
תגובות (22)
14 כפיות ממרח שוקולד, זה לא מידה
הי דרורה. המידה היא פשוט לפי כמות המאפינס היות ושמים כפית אחת בכל מאפין.