מרדומה – שקשוקה בסגנון טריפולטאי
מרדומה או מרמומה הוא למעשה סלט מבושל, בדומה למטבוחה ובמתכון הזה שי-לי ליפא מכינה אותו בגירסתו הטירפולטית כבסיס נפלא לשקשוקה
מרדומה או מרמומה הוא למעשה סלט מבושל, בדומה למטבוחה ובמתכון הזה שי-לי ליפא מכינה אותו בגירסתו הטירפולטית כבסיס נפלא לשקשוקה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.4 קק״ל 1181.5 קק״לפחמימות 10.6 גרם 42.4 גרםשומן 22.8 גרם 91.3 גרםנתרן 401.5 מ״ג 1606.0 מ״גחלבון 11.9 גרם 47.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.8 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 57.0 מ״ג 228.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 605.8 מ״ג 2423.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות295
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 295.4 קק״ל 1181.5 קק״לפחמימות 10.6 גרם 42.4 גרםשומן 22.8 גרם 91.3 גרםנתרן 401.5 מ״ג 1606.0 מ״גחלבון 11.9 גרם 47.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 10.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.8 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 57.0 מ״ג 228.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 605.8 מ״ג 2423.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 295 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 ראש שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
5 עגבניות בינוניות
-
1 כפית ממרח פלפל צ’ומה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 ביצים L
אופן הכנה
- חותכים עגבניות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום ופלפל חריף ומטגנים כדקה-שתיים, עד שמתחילים להזהיב.
- מוסיפים עגבניות ופלפל צ’ומה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מבשלים כחצי שעה על אש בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 4 גומות ברוטב. שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים את המחבת חלקית ומבשלים 5-3 דקות, לפי דרגת העשייה הרצויה.
אופן הכנה
- חותכים עגבניות לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום ופלפל חריף ומטגנים כדקה-שתיים, עד שמתחילים להזהיב.
- מוסיפים עגבניות ופלפל צ’ומה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מבשלים כחצי שעה על אש בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 4 גומות ברוטב. שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים את המחבת חלקית ומבשלים 5-3 דקות, לפי דרגת העשייה הרצויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן