מרק בורשט ושיר געגוע לשלכת אדומה בארץ רחוקה
- סבינה ולדמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 468.4 קק״ל 1873.6 קק״לפחמימות 69.1 גרם 276.3 גרםשומן 8.6 גרם 34.4 גרםנתרן 1095.3 מ״ג 4381.2 מ״גחלבון 21.8 גרם 87.0 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 48.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 124.7 מ״ג 498.8 מ״גברזל 4.7 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 1259.8 מ״ג 5039.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות468
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 468.4 קק״ל 1873.6 קק״לפחמימות 69.1 גרם 276.3 גרםשומן 8.6 גרם 34.4 גרםנתרן 1095.3 מ״ג 4381.2 מ״גחלבון 21.8 גרם 87.0 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 48.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 124.7 מ״ג 498.8 מ״גברזל 4.7 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 1259.8 מ״ג 5039.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 7.0 מ״גסגור
אתמול כשהחזרתי את סשה מהגן צעדנו לאט ברחוב, נהנות מרוח הסתיו שפתאום קפצה לבקר. הבטתי בסשה ותהיתי אם הראש המתוק שלה מתחיל לשים לב לסימנים, אם היא כבר ערה לריחות החדשים השמורים לספטמבר פינת אוקטובר ולעונה החמקמקה הזו שבין הקיץ החם לחורף הקר, יחסית…
בחו”ל עונת הסתיו כל כך מובהקת ואדמונית. גם בגלל השלכת שצובעת בצבעי אש את היערות והרחובות וגם בגלל המאכלים המתחממים ומתלהטים על הכיריים. זה לא שאני באמת צריכה את הסתיו או החורף בשביל לאכול מרק. מקסימום אני מדליקה את המזגן על טמפרטורות שלא מביישות את הקוטב וצוללת אל הנוזל המנחם.
הרוח הקלילה ליוותה אותנו עד הבית ויחד עם מחשבות על שלכת אדמדמת הבשילה בי ההחלטה על בורש. כן, אני יודעת שהרוב קוראים לזה בורשט, יש אפילו כמה אנשים שמסתובבים ביננו וקוראים לזה חמיצה.
בקיצור, בבורש שלי או בבורשט שלכם יש את כל מה שאני אוהבת – צבע משוגע, ירק, פחמימות, קטניות והחלק הכי מפנק – התוספות. בורש הוא לא בורש בשבילי אם הוא לא מוגש עם שמנת חמוצה, ביצה קשה, קרוטונים מלחם שחור מתובל בנדיבות בשום ומעל הכול שמיר טרי.
זה הבורש שגדלתי עליו, ניחוח שום הטרי שפוגש לחם בלטי שחור חם וקריספי מהתנור היה מרמז על המתבשל במטבח. אמא שלי למדה עם הזמן שחייבת להכין הרבה יותר מהקרוסטיני המופלא הזה, כיוון שהיו נחטפים עוד הרבה לפני שהיו פוגשים את המרק. ככה כמו שהם, אולי גם עם שמנת חמוצה וצנוניות.
השוס הוא ללא ספק הביס של הכול יחד, בורש, שמנת חמוצה, קרוסטיני, שמיר, ביצה. נסו גם אתם, תראו איך סשה אוהבת.
מרכיבים 23 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 468 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק בורשט
-
1 כוס שעועית אדומהאו שעועית לבנה, מבושלת
-
2 גרגירי פלפל אנגלי
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
4 שיני שוםמגוררות בפומפייה
-
1 שורש פטרוזיליהמגורר בפומפייה (לא חובה)
-
1 גזר בינונימגורר בפומפייה
-
2 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות
-
3 סלקים בינונייםמגוררים בפומפייה
-
2 סלקים קטניםחתוכים לקוביות
-
3 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
-
2 עגבניות בינוניותחתוכות לקוביות קטנות
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כוס כרוב כבושבאיכות טובה
-
1 כף גדושה סוכר לבןאו דבש
-
4 כפות חומץ בן יין לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
4 פרוסות לחמי שאור
-
1 שן שום
-
4 כפות שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 חופן שמירקצוץ
-
4 ביצים קשות L
אופן הכנה
- בסיר גדול מניחים יחד את כל הרכיבים חוץ מהסוכר והחומץ, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מתבלים בחומץ, מלח וסוכר.
- מגישים: יוצקים את המרק לצלחת. קולים את הלחם לטוסט, חוצים את השן שום ומורחים בה את פרוסות הלחם. מניחים את הטוסט על המרק, מעל מניחים כף גדושה שמנת חמוצה, ביצה חצויה, שמיר, בצל ירוק, מלח ופלפל. אפשר להגיש גם קר.
מתחשקים לכם עוד מתכוני סלק אדמדמים וטעימים?
מתכון שקשוקה סלק פקאנים וגבינה כחולה
מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא
אופן הכנה
- בסיר גדול מניחים יחד את כל הרכיבים חוץ מהסוכר והחומץ, מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מתבלים בחומץ, מלח וסוכר.
- מגישים: יוצקים את המרק לצלחת. קולים את הלחם לטוסט, חוצים את השן שום ומורחים בה את פרוסות הלחם. מניחים את הטוסט על המרק, מעל מניחים כף גדושה שמנת חמוצה, ביצה חצויה, שמיר, בצל ירוק, מלח ופלפל. אפשר להגיש גם קר.
מתחשקים לכם עוד מתכוני סלק אדמדמים וטעימים?
מתכון שקשוקה סלק פקאנים וגבינה כחולה
מתכון ממרח חומוס וסלק טבעוני של שי-לי ליפא