מרק עדשים כתומות עם קינואה ואורז בנינג’ה פודי
אין משהו שמחמם את הבטן כמו מרק חם. זהר לוסטיגר-בשן מכינה מרק עדשים כתומות משביע במיוחד עם קינואה, אורז ונענע יבשה. בריא, מזין והכי מתאים לימים הקרים מתחת לפוך
אין משהו שמחמם את הבטן כמו מרק חם. זהר לוסטיגר-בשן מכינה מרק עדשים כתומות משביע במיוחד עם קינואה, אורז ונענע יבשה. בריא, מזין והכי מתאים לימים הקרים מתחת לפוך
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.0 קק״ל 631.8 קק״לפחמימות 15.1 גרם 120.9 גרםשומן 0.9 גרם 7.4 גרםנתרן 513.6 מ״ג 4109.1 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 23.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.2 מ״ג 393.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.3 מ״גאשלגן 244.7 מ״ג 1957.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות79
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.0 קק״ל 631.8 קק״לפחמימות 15.1 גרם 120.9 גרםשומן 0.9 גרם 7.4 גרםנתרן 513.6 מ״ג 4109.1 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 23.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.2 מ״ג 393.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.3 מ״גאשלגן 244.7 מ״ג 1957.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 79 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה חריפה
-
1 כף כמון טחון
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כוס עדשים כתומות
-
1/4 כוס אורז מלא
-
1/4 כוס קינואה
-
8 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות נענע יבשה
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, בוחרים את בתכנית “בישול/צריבה” ומכוונים לעוצמה גבוהה וממתינים 4-5 דקות (הסיר ריק, זה לצורך חימום מוקדם).
- מוסיפים לסיר את השמן והבצל ומטגנים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, העדשים, האורז, הקינואה, הנענע ומים עד כיסוי. מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מכוונים על עוצמה גבוהה וזמן בישול של 12 דקות. מפעילים את הסיר.
- בסיום הבישול משחררים את שסתום הלחץ ופותחים את הסיר. מוודאים שהאורז התרכך (אם לא אז מוסיפים זמן בישול בתוכנית “סיר לחץ” לעוד כ-5 דקות) ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, בוחרים את בתכנית “בישול/צריבה” ומכוונים לעוצמה גבוהה וממתינים 4-5 דקות (הסיר ריק, זה לצורך חימום מוקדם).
- מוסיפים לסיר את השמן והבצל ומטגנים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, העדשים, האורז, הקינואה, הנענע ומים עד כיסוי. מערבבים וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מכוונים על עוצמה גבוהה וזמן בישול של 12 דקות. מפעילים את הסיר.
- בסיום הבישול משחררים את שסתום הלחץ ופותחים את הסיר. מוודאים שהאורז התרכך (אם לא אז מוסיפים זמן בישול בתוכנית “סיר לחץ” לעוד כ-5 דקות) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אפשר להשתמש בסער בישול רגיל?