“סיר לסלאם”: הקובה של סבתא של מוזנא
הקובה המעולה של סבתא של מוזנא בשארה בתפקיד חייו: קירוב וחימום הלבבות בין שני העמים שאולי ישבו יום אחד סביב שולחן אחד ויהנו מארוחה טובה
הקובה המעולה של סבתא של מוזנא בשארה בתפקיד חייו: קירוב וחימום הלבבות בין שני העמים שאולי ישבו יום אחד סביב שולחן אחד ויהנו מארוחה טובה
- דפנה קרמר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2088.1 קק״ל 12528.5 קק״לפחמימות 31.6 גרם 189.3 גרםשומן 206.4 גרם 1238.4 גרםנתרן 1840.6 מ״ג 11043.5 מ״גחלבון 28.1 גרם 168.8 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 39.1 גרםשומן רווי 19.8 גרם 119.0 גרםכולסטרול 77.5 מ״ג 465.0 מ״גסידן 55.6 מ״ג 333.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.3 מ״גאשלגן 570.6 מ״ג 3423.4 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 42.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות2088
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2088.1 קק״ל 12528.5 קק״לפחמימות 31.6 גרם 189.3 גרםשומן 206.4 גרם 1238.4 גרםנתרן 1840.6 מ״ג 11043.5 מ״גחלבון 28.1 גרם 168.8 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 39.1 גרםשומן רווי 19.8 גרם 119.0 גרםכולסטרול 77.5 מ״ג 465.0 מ״גסידן 55.6 מ״ג 333.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.3 מ״גאשלגן 570.6 מ״ג 3423.4 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 42.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 2088 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
3 כפות שמן זיתלטיגון
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
200 גרם בשר כבש טחון
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1/4 כפית בהרט
-
1/4 כפית מלח דק
-
120 גרם צנוברים קלויים
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: משרים את הבורגול בקערה עם מים קרים למשך רבע שעה.
- מעבירים את הבורגול, בצל, אריסה, תפוח אדמה, קורנפלור, מלח, בהרט ושמן זית למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת בצק חלק רך ונח לעבודה (אם רטוב מידי, אפשר לאזן עם קמח). מעבירים למקרר לשעה וחצי.
- מכינים את המלית: מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון. מערבבים ומפרקים אותו היטב.
- כשהמים מתאדים לחלוטין מהתערובת שבמחבת, מוסיפים את התבלינים והצנוברים, מערבבים ומצננים.
- מכינים את הקובה: מכינים קערת מים קרים עם כפית קורנפלור מומסת בפנים.
- יוצרים כדור קטן מהבצק ומכינים ממנו מעטפת: מניחים את הכדור בכף יד אחת ובעזרת האצבע המורה של היד השנייה יוצרים “בור” מדקקים עד שמתקבלת מעין כוס.
- מכניסים לתוך החלל שנוצר כפית מהמלית (חשוב לא למלא מעבר לכפית בכדי שנוכל לסגור היטב).
- מרטיבים את הידיים במי הקורנפלור, מעצבים קובה אליפטית (כמו ביצה עם קצוות מחודדים) וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- מטגנים את הקובות: מחממים את שמן הטיגון בסיר עמוק לטמפ’ של 180 מעלות.
- כשהשמן רותח מכניסים 5 קובות לטיגון (חשוב לא למלא את הסיר ולטגן בכל פעם רק 5 קובות יחד ובין טיגון לטיגון לתת לשמן לשוב ולרתוח).
- מוציאים את הקובות עם כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- למי שמעדיפים להימנע משמן, אפשר לאפות בתנור בחום של 220 מעלות (סבתא של מוזנא מאד אהבה שמן).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: משרים את הבורגול בקערה עם מים קרים למשך רבע שעה.
- מעבירים את הבורגול, בצל, אריסה, תפוח אדמה, קורנפלור, מלח, בהרט ושמן זית למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת בצק חלק רך ונח לעבודה (אם רטוב מידי, אפשר לאזן עם קמח). מעבירים למקרר לשעה וחצי.
- מכינים את המלית: מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה ומוסיפים את שני סוגי הבשר הטחון. מערבבים ומפרקים אותו היטב.
- כשהמים מתאדים לחלוטין מהתערובת שבמחבת, מוסיפים את התבלינים והצנוברים, מערבבים ומצננים.
- מכינים את הקובה: מכינים קערת מים קרים עם כפית קורנפלור מומסת בפנים.
- יוצרים כדור קטן מהבצק ומכינים ממנו מעטפת: מניחים את הכדור בכף יד אחת ובעזרת האצבע המורה של היד השנייה יוצרים “בור” מדקקים עד שמתקבלת מעין כוס.
- מכניסים לתוך החלל שנוצר כפית מהמלית (חשוב לא למלא מעבר לכפית בכדי שנוכל לסגור היטב).
- מרטיבים את הידיים במי הקורנפלור, מעצבים קובה אליפטית (כמו ביצה עם קצוות מחודדים) וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- מטגנים את הקובות: מחממים את שמן הטיגון בסיר עמוק לטמפ’ של 180 מעלות.
- כשהשמן רותח מכניסים 5 קובות לטיגון (חשוב לא למלא את הסיר ולטגן בכל פעם רק 5 קובות יחד ובין טיגון לטיגון לתת לשמן לשוב ולרתוח).
- מוציאים את הקובות עם כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- למי שמעדיפים להימנע משמן, אפשר לאפות בתנור בחום של 220 מעלות (סבתא של מוזנא מאד אהבה שמן).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן