עוגת קרמבו חגיגית בלי טיפת קמח
יהודית מורחיים חולקת איתנו עוגה שהולכת איתה עוד מאז ימי הצבא - עוגת קרמבו ללא טיפת קמח שתמיד מצליחה ומרשימה את כולם. קינוח מתוק לשבת
יהודית מורחיים חולקת איתנו עוגה שהולכת איתה עוד מאז ימי הצבא - עוגת קרמבו ללא טיפת קמח שתמיד מצליחה ומרשימה את כולם. קינוח מתוק לשבת
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4120.5 קק״ל 4120.5 קק״לפחמימות 262.6 גרם 262.6 גרםשומן 318.5 גרם 318.5 גרםנתרן 856.7 מ״ג 856.7 מ״גחלבון 60.8 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרםשומן רווי 187.3 גרם 187.3 גרםכולסטרול 1278.0 מ״ג 1278.0 מ״גסידן 640.3 מ״ג 640.3 מ״גברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 1591.1 מ״ג 1591.1 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות4121
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4120.5 קק״ל 4120.5 קק״לפחמימות 262.6 גרם 262.6 גרםשומן 318.5 גרם 318.5 גרםנתרן 856.7 מ״ג 856.7 מ״גחלבון 60.8 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרםשומן רווי 187.3 גרם 187.3 גרםכולסטרול 1278.0 מ״ג 1278.0 מ״גסידן 640.3 מ״ג 640.3 מ״גברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 1591.1 מ״ג 1591.1 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
תאמינו אבל את העוגה ללא קמח אני מכינה מיום שהתגייסתי לצבא.
לפעמים כשהשבת כמעט נכנסת ואין לי עדיין עוגה מוכנה, העוגה הזו היא הפתרון הכי קל והכי טעים.
המתכון המקורי הוא בציפוי של שוקולד מומס עם חמאה, עם השנים שידרגתי והתחלתי להכין עם שמנת מתוקה, הקונדיטורים קוראים לזה “גנאש”. הכי כיף להשאיר מעט קרם קצפת ולהכניס לשק זילוף עם צנתר פרח, לזלף מסביב לעוגה ולקשט עם דובדבנים מסוכרים.
הפעם חרגתי ממנהגי וקישטתי עם סוכריות עדשים צבעוניות.
אני מקווה שתהנו מהעוגה, לאחר ההכנה אתם יכולים לצלם ולשתף אותי, אשמח מאוד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 4121 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט
-
6 חלבונים L
-
6 חלמונים L
-
6 כפות סוכר לבן
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
-
2 כפות אבקת קקאו
קרם וניל
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
גנאש שוקולד
-
1/2 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את החלבונים. ברגע שיש מעט בועות מוסיפים את הסוכר ב-2-3 נגלות. הקצף צריך להיות רך וגמיש (זהירות לא להקציף יותר מדי).
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים (השתמשו במפריד ביצים כזה אם אתם מתקשים).
- מוסיפים לקערת החלבונים המוקצפים ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת לקקן.
- מוסיפים את האינסטנט פודינג שוקולד ואת הקקאו ומקפלים פנימה בעדינות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב את התבנית ומפזרים מעט קקאו או סוכר על הדפנות ועל התחתית. נפטרים מעודפים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- מכינים את הקרם: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג וניל לקרם חלק ויציב.
- מורחים את הקרם על העוגה הקרה - שומרים מעט מהקרם לקישוט העוגה בסוף. מעבירים את העוגה לצינון במקרר.
- מכינים גנאש שוקולד: שמים את השמנת בסיר קטן ומעלים לסף רתיחה.
- שוברים את השוקולדים לקוביות ושמים בקערה. שופכים את השמנת החמה מעל השוקולדים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת מצקת קטנה מוזגים את הגאנש כך שיצפה את פני העוגה ויזלוג מעט לצדדים.
- את יתרת הקרם ששמרנו לקישוט שמים בשקית זילוף ומזלפים פרחים על העוגה(בדקו את ערכת הזילוף המגניבה הזאת). אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את החלבונים. ברגע שיש מעט בועות מוסיפים את הסוכר ב-2-3 נגלות. הקצף צריך להיות רך וגמיש (זהירות לא להקציף יותר מדי).
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים (השתמשו במפריד ביצים כזה אם אתם מתקשים).
- מוסיפים לקערת החלבונים המוקצפים ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת לקקן.
- מוסיפים את האינסטנט פודינג שוקולד ואת הקקאו ומקפלים פנימה בעדינות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים היטב את התבנית ומפזרים מעט קקאו או סוכר על הדפנות ועל התחתית. נפטרים מעודפים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
- מכינים את הקרם: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג וניל לקרם חלק ויציב.
- מורחים את הקרם על העוגה הקרה - שומרים מעט מהקרם לקישוט העוגה בסוף. מעבירים את העוגה לצינון במקרר.
- מכינים גנאש שוקולד: שמים את השמנת בסיר קטן ומעלים לסף רתיחה.
- שוברים את השוקולדים לקוביות ושמים בקערה. שופכים את השמנת החמה מעל השוקולדים ומערבבים היטב. מצננים מעט.
- מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת מצקת קטנה מוזגים את הגאנש כך שיצפה את פני העוגה ויזלוג מעט לצדדים.
- את יתרת הקרם ששמרנו לקישוט שמים בשקית זילוף ומזלפים פרחים על העוגה(בדקו את ערכת הזילוף המגניבה הזאת). אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן