עוגה לשבת של קיץ – עוגת שקדים, דובדבנים ושזיפים בחושה
עוגה שהיא כל עונת הקיץ בקינוח אחד. בצק עשיר בטעם עדין של שקדים שמכינים בקלי קלות, דובדבנים חמצמצים ושזיפים מתוקים שהופכים אותה לכיף גדול
עוגה שהיא כל עונת הקיץ בקינוח אחד. בצק עשיר בטעם עדין של שקדים שמכינים בקלי קלות, דובדבנים חמצמצים ושזיפים מתוקים שהופכים אותה לכיף גדול
- יהודית מורחיים
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4329.4 קק״ל 4329.4 קק״לפחמימות 703.4 גרם 703.4 גרםשומן 215.7 גרם 215.7 גרםנתרן 3784.1 מ״ג 3784.1 מ״גחלבון 66.7 גרם 66.7 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרםשומן רווי 106.8 גרם 106.8 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 355.3 מ״ג 355.3 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1426.0 מ״ג 1426.0 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות4329
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4329.4 קק״ל 4329.4 קק״לפחמימות 703.4 גרם 703.4 גרםשומן 215.7 גרם 215.7 גרםנתרן 3784.1 מ״ג 3784.1 מ״גחלבון 66.7 גרם 66.7 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרםשומן רווי 106.8 גרם 106.8 גרםכולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 355.3 מ״ג 355.3 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1426.0 מ״ג 1426.0 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
עוגת שזיפים נהדרת עם יוגורט, אשר משביח את טעמה. אפשר גם להוסיף דובדבנים בעונה או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
עונת השזיפים כרגע בעיצומה לכן כדאי לנצל את המבחר, כשאני הולכת לירקן השכונתי לערוך קניות תמיד אחפש את הפירות בהם אוכל לאפות את העוגות הבחושות שלי, כמו עוגת תפוחים או עוגת השזיפים או המשמש.
הידעתם שהשקדים הטחונים עושים פלאים לכל העוגות? הן יוצאות רכות וטעימות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 4329 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1שקית או 10 גרם סוכר וניל
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
1מיכל או 200 גרם יוגורט 3%
-
2 כוסות קמח תופח
-
1/2 כוס שקדים טחונים
-
20 דובדבנים משומרים בסירופ קטניםמגולענים וחצויים
-
4 שזיפים בינונייםמגולענים וחצויים
לקישוט
-
אופציונלי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם מטרפה, טורפים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, כאשר התערובת נעשית קרמית מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת לימון, את היוגורט וממשיכים לטרוף . זה בסדר אם התערובת נראית לכם מתפרקת, תכף הכל יסתדר.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת השקדים וטורפים עד להטמעה.
- משמנים בחמאה או בשמן את התבנית. מפזרים כף של סוכר בתחתית ובדפנות.
- מוזגים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים מעל את הדובדבנים המגולענים.
- שופכים מעל הדובדבנים את יתרת התערובת לתבנית. מיישרים עם כף.
- אפשר לחתוך את השזיפים לרבעים ולהניח מעל כמו רעפים ואפשר להניח אותם בחצאים מעל.
- מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים יבשים.
- מצננים ולאחר מכן מחלצים מהתבנית. כדי לקבל מראה חגיגי אפשר לפזר אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם מטרפה, טורפים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, כאשר התערובת נעשית קרמית מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף.
- מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת לימון, את היוגורט וממשיכים לטרוף . זה בסדר אם התערובת נראית לכם מתפרקת, תכף הכל יסתדר.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת השקדים וטורפים עד להטמעה.
- משמנים בחמאה או בשמן את התבנית. מפזרים כף של סוכר בתחתית ובדפנות.
- מוזגים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים מעל את הדובדבנים המגולענים.
- שופכים מעל הדובדבנים את יתרת התערובת לתבנית. מיישרים עם כף.
- אפשר לחתוך את השזיפים לרבעים ולהניח מעל כמו רעפים ואפשר להניח אותם בחצאים מעל.
- מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים יבשים.
- מצננים ולאחר מכן מחלצים מהתבנית. כדי לקבל מראה חגיגי אפשר לפזר אבקת סוכר.
הערות
- במקום הדובדבנים והשזיפים אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים
- אם רוצים גרסה פרווה אפשר להחליף את היוגורט במיץ תפוזים באותה הכמות
- במקום שקדים טחונים אפשר להוסיף עוד חצי כוס קמח תופח.
הערות
- במקום הדובדבנים והשזיפים אפשר לשים כל פרי אחר שאוהבים
- אם רוצים גרסה פרווה אפשר להחליף את היוגורט במיץ תפוזים באותה הכמות
- במקום שקדים טחונים אפשר להוסיף עוד חצי כוס קמח תופח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
מזכיר לי את סבתי זל ואת האירוח שלה בקיבוץ בשבת
יש טעמים שקשה לשכוח והם מלאים בזכרונות טובים (: