-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 294.0 קק״ל 4410.2 קק״לפחמימות 52.4 גרם 786.3 גרםשומן 6.0 גרם 90.0 גרםנתרן 516.9 מ״ג 7753.0 מ״גחלבון 7.1 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 27.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.0 מ״ג 150.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 71.4 מ״ג 1070.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות294
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 294.0 קק״ל 4410.2 קק״לפחמימות 52.4 גרם 786.3 גרםשומן 6.0 גרם 90.0 גרםנתרן 516.9 מ״ג 7753.0 מ״גחלבון 7.1 גרם 107.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 27.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.0 מ״ג 150.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 12.4 מ״גאשלגן 71.4 מ״ג 1070.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 294 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות דבש
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים בצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, משמנים בשמן זית ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מרדדים כל כדור על משטח מקומח בנדיבות. במקביל מחממים מחבת (טפלון חובה!) רחבה ושטוחה על אש גבוהה, ללא שמן.
- מניחים עיגול בצק על המחבת וצולים עד שהבצק מקבל סימני צריבה מצידו התחתון ויש בועות מלמעלה. הופכים לצד השני לחצי דקה ומסירים מהאש. מנערים את המחבת תוך כדי צלייה כדי לוודא שהבצק לא נדבק.
- חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק, ובינתיים שומרים את הפיתות המוכנות עטופות במגבת.
אופן הכנה
- מכינים בצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, משמנים בשמן זית ומתפיחים עוד 20 דקות.
- מרדדים כל כדור על משטח מקומח בנדיבות. במקביל מחממים מחבת (טפלון חובה!) רחבה ושטוחה על אש גבוהה, ללא שמן.
- מניחים עיגול בצק על המחבת וצולים עד שהבצק מקבל סימני צריבה מצידו התחתון ויש בועות מלמעלה. הופכים לצד השני לחצי דקה ומסירים מהאש. מנערים את המחבת תוך כדי צלייה כדי לוודא שהבצק לא נדבק.
- חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק, ובינתיים שומרים את הפיתות המוכנות עטופות במגבת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
פיתות אמיתיות !!
אני הולכת להכין נראה אש
בהצלחה! ספרי לנו איך יצא (:
אפשר לעשות את הפיתות מקמח שמרים?
האם ניתן לעשות מקמח מלא או כוסמין או שיפון. האם כמות המים משתנה
נהדרת! איזה כייף שבאת להראות לנו!