קינוח כוסות טפיוקה בשתי גרסאות: לילדים ולמבוגרים
שתי גרסאות לקינוחי טפיוקה אישיים: מכינים את הטפיוקה בסיר אחד וממנו מכינים גרסה לקטנים עם בננות ותותים וגרסה לגדולים עם שוקולד וקפה
שתי גרסאות לקינוחי טפיוקה אישיים: מכינים את הטפיוקה בסיר אחד וממנו מכינים גרסה לקטנים עם בננות ותותים וגרסה לגדולים עם שוקולד וקפה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.7 קק״ל 1917.5 קק״לפחמימות 24.6 גרם 196.6 גרםשומן 14.7 גרם 117.7 גרםנתרן 9.8 מ״ג 78.6 מ״גחלבון 2.3 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.6 גרםשומן רווי 12.3 גרם 98.0 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 131.0 מ״גברזל 1.8 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 267.5 מ״ג 2140.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות240
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.7 קק״ל 1917.5 קק״לפחמימות 24.6 גרם 196.6 גרםשומן 14.7 גרם 117.7 גרםנתרן 9.8 מ״ג 78.6 מ״גחלבון 2.3 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.6 גרםשומן רווי 12.3 גרם 98.0 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 131.0 מ״גברזל 1.8 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 267.5 מ״ג 2140.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 240 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טפיוקה
-
1 כוס פניני טפיוקהמזרח מערב
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
3 1/2 כוסות מים
-
400 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
לגרסת מבוגרים
-
30 מ"ל אספרסו
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מערבבים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה והפנינים נעשות שקופות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
- מכינים את מחית התות-בננה: שמים את הפירות במעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה. שומרים בצד.
- מרכיבים את גרסת הילדים: מחלקים חצי מכמות הטפיוקה בין קערות הגשה (ממלאים עד 3/4 גובה כלי), יוצקים מעל את מחית התות-בננה ומקשטים בתותים טריים ופיסטוק קצוץ.
- מרכיבים את גרסת המבוגרים: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל.
- מוסיפים לקערת הטפיוקה את האספרסו והשוקולד ומערבבים היטב. מחלקים בין כוסות הגשה ומקשטים בשבבי השוקולד ופולי הקקאו.
- מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
אופן הכנה
- מערבבים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה והפנינים נעשות שקופות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
- מכינים את מחית התות-בננה: שמים את הפירות במעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה. שומרים בצד.
- מרכיבים את גרסת הילדים: מחלקים חצי מכמות הטפיוקה בין קערות הגשה (ממלאים עד 3/4 גובה כלי), יוצקים מעל את מחית התות-בננה ומקשטים בתותים טריים ופיסטוק קצוץ.
- מרכיבים את גרסת המבוגרים: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל.
- מוסיפים לקערת הטפיוקה את האספרסו והשוקולד ומערבבים היטב. מחלקים בין כוסות הגשה ומקשטים בשבבי השוקולד ופולי הקקאו.
- מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
טעים