הכי מהיר והכי הכי טעים – קרם וניל בצ’יק עם תותים ושברי מרנג
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.6 קק״ל 1002.9 קק״לפחמימות 27.3 גרם 136.4 גרםשומן 10.0 גרם 50.2 גרםנתרן 61.3 מ״ג 306.6 מ״גחלבון 10.0 גרם 49.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 10.0 גרםשומן רווי 5.6 גרם 28.1 גרםכולסטרול 217.1 מ״ג 1085.7 מ״גסידן 126.7 מ״ג 633.5 מ״גברזל 2.5 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 154.1 מ״ג 770.5 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות201
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 200.6 קק״ל 1002.9 קק״לפחמימות 27.3 גרם 136.4 גרםשומן 10.0 גרם 50.2 גרםנתרן 61.3 מ״ג 306.6 מ״גחלבון 10.0 גרם 49.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 10.0 גרםשומן רווי 5.6 גרם 28.1 גרםכולסטרול 217.1 מ״ג 1085.7 מ״גסידן 126.7 מ״ג 633.5 מ״גברזל 2.5 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 154.1 מ״ג 770.5 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 14.0 מ״גסגור
כדי להתחיל שנה חדשה כמו שצריך, חייבים מתכון אחד לפחות של קינוח מתוק, יפה, חצוף והכי חשוב – קל להכנה.
אל תבהלו מהשם, “קרם פטיסייר” נשמע כמו משהו מאד מסובך להכנה אבל בעצם מדובר בקרם שהכנתו פשוטה ומהירה ואי אפשר לפספס ולפקשש כי מרתיחים את הכל יחד וכשזה מתחיל לבעבע פשוט מקררים ואוכלים (אם מצליחים להתאפק ולא מתחילים לנשנש אותו חם…).
אני הכי אוהבת להגיש את הקרם בכוסות אישיות עם תותים טריים מעל (או סלט תותים עם מעט לימון וסוכר) ואפשר גם את כל הטוב הזה לקשט בשברי מרנג/נשיקות ואז הקינוח הזה מושלם ממש!
אז קבלו מתכון מעולה לקרם וניל (שגם ילדים אוהבים) שניתן להגיש עם סלט פירות, כמילוי לעוגות, לטארטים ולפחזניות וגם כקינוח עם תותים (ומרנג למושחתים).
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 201 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מרתיחים את החלב עם הוניל ומעט מאד מהסוכר (הסוכר מונע מהחלב להדבק לתחתית הסיר).
- בקערה מערבבים את החלמונים עם יתרת הסוכר והקורנפלור.
- כאשר החלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ועושים השוואת טמפרטורה עם החלמונים והסוכר: מוזגים מעט מהחלב הרותח לחלמונים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה, מוזגים עוד חלב ומערבבים, ממשיכים למזוג עד כדי 2/3 מהחלב שבסיר.
- מחזירים את הסיר עם החלב הנותר לאש ומוזגים לתוכו את תערובת החלב והחלמונים תוך כדי ערבוב.
- מערבבים על להבה בינונית עד שהנוזל מסמיך ונהיה “הר געש” כלומר תהיינה בועות ש”יתפוצצו” בתערובת, זה הזמן להוריד מהאש ולהעביר מיד לכלי נקי.
- יש לקרר היטב את הרוטב (רצוי להצמיד ניילון נצמד או שקית נקיה לרוטב בכדי למנוע היווצרות קרום ולחורר 2-3 חורים בסכין ליציאת האדים).
- לפני ההגשה מערבבים היטב במטרפה את הרוטב, אפשר ליצוק לכוסות ולשים מעל סלט פירות, אפשר לערבב גם עם מרנג (נשיקות) לקבלת חתיכות מעניינות נסתרות בקינוח…
- הקרם נשמר יומיים במקרר.
אופן הכנה
- מרתיחים את החלב עם הוניל ומעט מאד מהסוכר (הסוכר מונע מהחלב להדבק לתחתית הסיר).
- בקערה מערבבים את החלמונים עם יתרת הסוכר והקורנפלור.
- כאשר החלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ועושים השוואת טמפרטורה עם החלמונים והסוכר: מוזגים מעט מהחלב הרותח לחלמונים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה, מוזגים עוד חלב ומערבבים, ממשיכים למזוג עד כדי 2/3 מהחלב שבסיר.
- מחזירים את הסיר עם החלב הנותר לאש ומוזגים לתוכו את תערובת החלב והחלמונים תוך כדי ערבוב.
- מערבבים על להבה בינונית עד שהנוזל מסמיך ונהיה “הר געש” כלומר תהיינה בועות ש”יתפוצצו” בתערובת, זה הזמן להוריד מהאש ולהעביר מיד לכלי נקי.
- יש לקרר היטב את הרוטב (רצוי להצמיד ניילון נצמד או שקית נקיה לרוטב בכדי למנוע היווצרות קרום ולחורר 2-3 חורים בסכין ליציאת האדים).
- לפני ההגשה מערבבים היטב במטרפה את הרוטב, אפשר ליצוק לכוסות ולשים מעל סלט פירות, אפשר לערבב גם עם מרנג (נשיקות) לקבלת חתיכות מעניינות נסתרות בקינוח…
- הקרם נשמר יומיים במקרר.