רעיון מהפכני! “חביתלאפה” קצת חביתה וקצת לאפה עם הרבה דברים טובים
מה עושים כשהילדים לא אוהבים חביתה? מכינים להם "חביתלאפה"! קצת חביתה וקצת לאפה עם טריק פשוט ומשנה עולם. ארוחת ערב או בוקר מושקעת מלאה כל טוב
מה עושים כשהילדים לא אוהבים חביתה? מכינים להם "חביתלאפה"! קצת חביתה וקצת לאפה עם טריק פשוט ומשנה עולם. ארוחת ערב או בוקר מושקעת מלאה כל טוב
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 367.3 קק״ל 734.6 קק״לפחמימות 64.1 גרם 128.2 גרםשומן 70.1 גרם 140.2 גרםנתרן 1409.6 מ״ג 2819.2 מ״גחלבון 59.4 גרם 118.8 גרםסיבים תזונתיים 49.2 גרם 98.4 גרםשומן רווי 51.1 גרם 102.1 גרםכולסטרול 342.2 מ״ג 684.3 מ״גסידן 97.2 מ״ג 194.4 מ״גברזל 49.0 מ״ג 97.9 מ״גאשלגן 253.7 מ״ג 507.4 מ״גאבץ 48.2 מ״ג 96.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות367
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 367.3 קק״ל 734.6 קק״לפחמימות 64.1 גרם 128.2 גרםשומן 70.1 גרם 140.2 גרםנתרן 1409.6 מ״ג 2819.2 מ״גחלבון 59.4 גרם 118.8 גרםסיבים תזונתיים 49.2 גרם 98.4 גרםשומן רווי 51.1 גרם 102.1 גרםכולסטרול 342.2 מ״ג 684.3 מ״גסידן 97.2 מ״ג 194.4 מ״גברזל 49.0 מ״ג 97.9 מ״גאשלגן 253.7 מ״ג 507.4 מ״גאבץ 48.2 מ״ג 96.5 מ״גסגור
את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מחברה, סרבנית ביצים וחביתות, שהאמא החכמה שלה החליטה לצאת מהקופסה ומהמחבת ולהכין לה “חביתלאפה”. זו קצת חביתה וקצת לאפה והיא מלאה בכל מה שתרצו. אני הפעם הכנסתי פטריות ועגבניות מוקפצות, אבל אתם יכולים להכניס גבינות, ירקות ירוקים ואפילו רוטב בולונז או עוף מוקפץ. כן, כן!
אצלנו בבית קוראים לחביתה הזו “החביתה של גלי” אבל בגלל שאתם לא מכירים את גלי, אני מציעה שתקראו לארוחת הבוקר או הערב הזו “חביתלאפה”.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 367 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
מצרכים לחביתלאפה:
-
2 ביצים L
-
2 כפות גדושות קמח כוסמין מלאאו קמח לבן רגיל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כף גדושה שמן קנולהלשימון המחבת, או תרסיס
מצרכים למלית:
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
2 עגבניותאו 10 עגבניות שרי
-
1 בצלחתוך לקוביות
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כף שמירקצוץ או עירית קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל, פורסים את הפטריות עם ה”רגל” וחותכים את העגבנייה לפרוסות וכל פרוסה לרבעים (או שחוצים את עגבניות השרי).
- מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כדקה.
- מוסיפים את העגבניות, מבשלים יחד כדקה. מוסיפים את המלח, הפלפל והשמיר הקצוץ. מערבבים ומעבירים לצלחת עד שהחביתלאפה מוכנה..
- מכינים את החביתלאפה: טורפים יחד בקערה את הביצה, קמח הכוסמין והמלח.
- משמנים היטב מחבת גדולה ומחממים.
- שופכים את הבלילה למחבת ותוך חצי דקה לערך מתקבלת חביתה/טורטייה/לאפה נהדרת. כשהצד התחתון נפרד בקלות מהמחבת, אפשר להפוך לעוד כמה שניות.
- מעבירים לצלחת, ממלאים בפטריות או בכל דבר שהילדים אוהבים, נותנים לילדים לגלגל ולאכול בתאבון.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל, פורסים את הפטריות עם ה”רגל” וחותכים את העגבנייה לפרוסות וכל פרוסה לרבעים (או שחוצים את עגבניות השרי).
- מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כדקה.
- מוסיפים את העגבניות, מבשלים יחד כדקה. מוסיפים את המלח, הפלפל והשמיר הקצוץ. מערבבים ומעבירים לצלחת עד שהחביתלאפה מוכנה..
- מכינים את החביתלאפה: טורפים יחד בקערה את הביצה, קמח הכוסמין והמלח.
- משמנים היטב מחבת גדולה ומחממים.
- שופכים את הבלילה למחבת ותוך חצי דקה לערך מתקבלת חביתה/טורטייה/לאפה נהדרת. כשהצד התחתון נפרד בקלות מהמחבת, אפשר להפוך לעוד כמה שניות.
- מעבירים לצלחת, ממלאים בפטריות או בכל דבר שהילדים אוהבים, נותנים לילדים לגלגל ולאכול בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
טעים מאוד!
אחלה מתכון, נראה טעים
מגניב.. אכין לבן שלי