שמישהו ידליק את המנגל – סלט עגבניות שרופות (חריף)
- אופירה מור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 581.6 קק״ל 581.6 קק״לפחמימות 40.8 גרם 40.8 גרםשומן 40.7 גרם 40.7 גרםנתרן 3157.3 מ״ג 3157.3 מ״גחלבון 11.7 גרם 11.7 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 13.2 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 114.3 מ״ג 114.3 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 2280.3 מ״ג 2280.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות582
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 581.6 קק״ל 581.6 קק״לפחמימות 40.8 גרם 40.8 גרםשומן 40.7 גרם 40.7 גרםנתרן 3157.3 מ״ג 3157.3 מ״גחלבון 11.7 גרם 11.7 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 13.2 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 114.3 מ״ג 114.3 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 2280.3 מ״ג 2280.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
כל מנגל אצלנו, מתחיל בירקות: עגבניות, חצילים, גמבות, שום, בצל.
יש אין סוף אופציות להכין מאלה, הטעם החרוך של האש הגלויה עושה הרבה מהעבודה והדרך לסלט ערב לחיך – מתקצר פלאים.
את אותו הסלט אני מכינה גם בערב שישי רק עם ירקות חיים (ללא המנגל) וזה שונה במהות שלו.
תנסו גם.
לאש יש טעם משל עצמה, היא ממש כמו תבלין, רק שאת התבלין הזה אי אפשר לקנות באף שוק.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 582 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הגשה
-
1 חופן כוסברה
אופן הכנה
- שמים על אש גלויה (מנגל או גז) את העגבניות והפלפלים בשלמותם, כמה דקות עד שרואים סימני חריכה (זה לא צריך להיות שרוף ושחור, אלא רק חרוך).
- מורידים מהאש, מניחים בצד ומצננים.
- לאחר שהתקררו, מקלפים וחותכים לריבועים.
- בקערה קטנה מכינים את הרוטב: מזלפים את שמן זית, כותשים את שיני השום, כפית מלח, ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
- שופכים את הרוטב מעל הירקות ומקשטים במעט כוסברה טרייה קצוצה.
אופן הכנה
- שמים על אש גלויה (מנגל או גז) את העגבניות והפלפלים בשלמותם, כמה דקות עד שרואים סימני חריכה (זה לא צריך להיות שרוף ושחור, אלא רק חרוך).
- מורידים מהאש, מניחים בצד ומצננים.
- לאחר שהתקררו, מקלפים וחותכים לריבועים.
- בקערה קטנה מכינים את הרוטב: מזלפים את שמן זית, כותשים את שיני השום, כפית מלח, ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
- שופכים את הרוטב מעל הירקות ומקשטים במעט כוסברה טרייה קצוצה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
שלום, הכנתי את הסלט הטעם יצא נחמד אך העגבניות הוציאו לי המון מים והכל ניהיה רטוב איך אפשר שזה יהיה יותר חתיכות עגבנייה מאשר מיץ?
היי עינב, את יכולה אחרי חיתוך העגבניות לייבש אותן טיפה עם מגבת נייר.
הכי טעים שעש תמיד מכינים את המתכון הזה
ואיי מתאים חל המועד בפתח
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- יום העצמאות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- סלטים
- סלטים חמים
- פיקניק