סלט כרשה ועדשים כתומות של עז תלם

סלט כרשה עם עדשים כתומות של עז תלם

בדרך כלל כשרואים כרשה ועדשים כתומות ברשימת המרכיבים זה אומר שהולכים לבשל את שניהם זמן ארוך, בתבשיל או מרק. הפעם מבשלים את שניהם זמן קצר ומקבלים סלט שמח וצבעוני שאפילו משתבח אחרי לילה במקרר. הרעיון להכין סלט מעדשים כתומות הגיע מהבלוגרית המוכשרת אפרת ליכטשנטט.

מצרכים:
לעדשים:
1 כוס (200 גרם) עדשים כתומות, שטופות היטב
2 כוסות מים
לכרשה:
1-2 כרשות בגודל בינוני, שטופות היטב
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לסלט:
2-3 כפות זרעי חמנייה, קלויים
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מ-1/2 לימון
שמן זית, לפי הטעם
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חופן חמוציות ללא תוספת סוכר או צימוקים אוזבקיים

 אופן הכנה:

  1. מכינים את הכרשה:
    – חותכים את הכרשה לרבעים לאורך ואז קוצצים דק.
    – שמים את הכרשה ושמן הזית במחבת. מבשלים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם בערך 10 דקות עד שהכרשה התרככה מעט ואיבדה מחריפותה, אך עדיין שומרת על צבע ירוק בהיר. מכבים את הלהבה ונותנים לכרישה להתקרר.
  2. מכינים את העדשים:
    – שמים את העדשים בסיר ומכסים במים.
    – מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, עד שהעדשים התרככו מספיק להיות אכילות אבל נשארות מעט פריכות (אל דנטה, כמו פסטה).
    – מסננים ושוטפים במעט מים קרים.
  3. מרכיבים את הסלט:
    – שמים את הכרישה המטוגנת בקערה. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר המצרכים לסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מגישים חם או קר.
סלט צבעוני ומפתיע של כרשה ועדשים כתומות | צילום: דרור עינב
סלט צבעוני ומפתיע של כרשה ועדשים כתומות | צילום: דרור עינב

מתכון: עז תלם
צילום: דרור עינב

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *