כמו במסעדות: ריזוטו קרמי עם טופו חומוס וירקות מגוונים
ריזוטו זו מנה מפנקת לכל אירוע. אם בא לכם לגוון ולייצר גרסה טבעונית- הוסיפו טופו חומוס, אפונה, פטריות ועגבניות מיובשות ותיהנו מכל רגע
ריזוטו זו מנה מפנקת לכל אירוע. אם בא לכם לגוון ולייצר גרסה טבעונית- הוסיפו טופו חומוס, אפונה, פטריות ועגבניות מיובשות ותיהנו מכל רגע
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.8 קק״ל 758.3 קק״לפחמימות 20.3 גרם 60.8 גרםסוכר 1.8 גרם 5.3 גרםשומן 15.4 גרם 46.2 גרםנתרן 1635.0 מ״ג 4905.0 מ״גחלבון 7.2 גרם 21.5 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 13.3 גרםשומן רווי 1.9 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.3 מ״ג 27.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 60.1 מ״ג 180.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות253
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.8 קק״ל 758.3 קק״לפחמימות 20.3 גרם 60.8 גרםסוכר 1.8 גרם 5.3 גרםשומן 15.4 גרם 46.2 גרםנתרן 1635.0 מ״ג 4905.0 מ״גחלבון 7.2 גרם 21.5 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 13.3 גרםשומן רווי 1.9 גרם 5.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.3 מ״ג 27.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 60.1 מ״ג 180.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
הריזוטו הקלאסי והמוכר מלא בחמאה ופרמז’ן, אך זו לא האופציה היחידה! במתכון זה תוכלו למצוא אופציה טבעונית ומצוינת למאכל האהוב והעשיר, ריזוטו עם טופו חומוס, פטריות, אפונה ועגבניות מיובשות, שגורם לכל ארוחה ביתית להרגיש כמו המסעדה היוקרתית ביותר בעיר. שמרו את המתכון הזה ליום בו תרצו לפנק את המשפחה או בני הזוג, או אפילו למפגש חגיגי עם חברים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 253 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריזוטו
-
1 חבילה טופו חומוסמסונן
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
1 1/2 כוסות אורז ריזוטו
-
3 כוסות מים רותחים
-
2 כפות אבקת מרק ירקותמעורבבות עם 2 כוסות מים
-
1/2 כוס שמנת סויה לבישול
-
1 כוס אפונה טרייהאו מופשרת
-
1 חופן עגבניות מיובשותחתוכות לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בינוניות.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ורחבה ומטגנים את הטופו מכל הצדדים להזהבה קלה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מוסיפים את יתר השמן למחבת ומאדים את הבצל עד שהוא משנה את צבעו ונהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהמים נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, כחצי כוס (ניתן להשתמש במצקת) כל פעם וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים, כולל השמנת לבישול, נספגים, והאורז מתרכך ומקבל מרקם דייסתי.
- מוסיפים לסיר את האפונה והעגבניות המיובשות, מחזירים את קוביות הטופו, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 2 דקות.
- מפזרים על הריזוטו שמרי בירה ועלי טימין (לא חובה) ומגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בינוניות.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ורחבה ומטגנים את הטופו מכל הצדדים להזהבה קלה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מוסיפים את יתר השמן למחבת ומאדים את הבצל עד שהוא משנה את צבעו ונהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שהמים נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, כחצי כוס (ניתן להשתמש במצקת) כל פעם וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים, כולל השמנת לבישול, נספגים, והאורז מתרכך ומקבל מרקם דייסתי.
- מוסיפים לסיר את האפונה והעגבניות המיובשות, מחזירים את קוביות הטופו, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 2 דקות.
- מפזרים על הריזוטו שמרי בירה ועלי טימין (לא חובה) ומגישים מיד.
הערות
- ניתן להגיש עם שמרי בירה מעל כתחליף לפרמזן ועלי טימין
הערות
- ניתן להגיש עם שמרי בירה מעל כתחליף לפרמזן ועלי טימין
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן