סנו רקע

תענוג מצופה: חציל מטוגן שלם ממולא בתערובת גבינות מופלאות

עזבו אתכם מחציל עם טחינה: חציל מטוגן עם מילוי של גבינות ובזיליקום, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מדובר כאן בכוכב השולחן!
עזבו אתכם מחציל עם טחינה: חציל מטוגן עם מילוי של גבינות ובזיליקום, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מדובר כאן בכוכב השולחן!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    259
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 259.3 קק״ל 1037.4 קק״ל
    פחמימות 31.5 גרם 126.0 גרם
    שומן 7.8 גרם 31.4 גרם
    נתרן 419.9 מ״ג 1679.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 58.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 137.4 מ״ג 549.4 מ״ג
    סידן 150.2 מ״ג 600.6 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 139.1 מ״ג 556.5 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    259
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 259.3 קק״ל 1037.4 קק״ל
    פחמימות 31.5 גרם 126.0 גרם
    שומן 7.8 גרם 31.4 גרם
    נתרן 419.9 מ״ג 1679.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 58.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 137.4 מ״ג 549.4 מ״ג
    סידן 150.2 מ״ג 600.6 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 139.1 מ״ג 556.5 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

הגרסה הישראלית לקלאסיקה האיטלקית ‘פרמיג’נה די מלנזנה’ – חציל מטוגן שלם שממלאים בגבינות ובזיליקום ומגישים על רוטב עגבניות וגרידת פרמז’ן. מתכון מושלם מנה ראשונה בשולחן חג או אפילו כמנה עיקרית!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
ניצן סוסיד
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את החצילים: מחממים את התנור לחום של 220 מעלות. מחוררים את החצילים השלמים לאורכם בעזרת מזלג.
  2. עוטפים כל חציל בנייר אפייה סנו סושי ורדיד אלומיניום סנו סושי ואופים אותם בתנור במשך 40 דקות.

    חציל שלם מטוגן במילוי גבינות 6
    עטיפת החצילים בנייר הכסף. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג נעמה רן

  3. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד בקערה ושומרים בצד.
  4. לאחר שהחצילים מוכנים, מוציאים אותם מנייר האפייה ורדיד האלומיניום ומקררים מעט.
  5. יוצרים חתך קטן במרכז כל חציל וממלאים במילוי. סוגרים בעדינות.

    חציל שלם מטוגן במילוי גבינות 3
    מילוי החצילים בתערובת הגבינות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג נעמה רן

  6. מצפים את החצילים בקמח, טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי הלחם.
  7. מטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים ומעבירים לצלחת עם רב מגבת ג’מבו לצורך ספיגת עודפי השמן.

    חציל שלם מטוגן במילוי גבינות 4
    טיגון החצילים בשמן עמוק והוצאתם לצלחת עם נייר סופג רב מגבת ג’מבו. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג נעמה רן

  8. מגישים את החצילים החמים על מצע רוטב עגבניות ושבבי פרמזן מעל.
חציל שלם מטוגן במילוי גבינות 1
חצילים שלמים, מטוגנים ומהממים, ממולאים בגבינות משובחות על מצע רוטב עגבניות! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג נעמה רן

tip

טיפ סנו סושי

לתוצאה מושלמת של חציל רך מבפנים השתמשו בשכבה כפולה של נייר אלומיניום ונייר אפייה!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תענוג מצופה: חציל מטוגן שלם ממולא בתערובת גבינות מופלאות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שילת

    האם אפשר לשים מילוי פרווה ? אם כן איזה? מתאים טחינה?

      Avatar
      מערכת Foody

      פחות מתאים טחינה, אפשר לשים גבינות טבעוניות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות