מתכון ללחם ביתי עם זיתים ב-5 מרכיבים בלבד
מתכון ללחם ביתי עם זיתים ב-5 מרכיבים בלבד. מי האמין שלהכין לחם בבית זה כל כך קל? ואתם לגמרי יכולים להחליף את הזיתים בתוספת אחרת שמתחשקת לכם
מתכון ללחם ביתי עם זיתים ב-5 מרכיבים בלבד. מי האמין שלהכין לחם בבית זה כל כך קל? ואתם לגמרי יכולים להחליף את הזיתים בתוספת אחרת שמתחשקת לכם
- חיה טבואדה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.1 קק״ל 2130.8 קק״לפחמימות 70.5 גרם 423.0 גרםשומן 2.8 גרם 16.7 גרםנתרן 623.8 מ״ג 3742.6 מ״גחלבון 10.3 גרם 61.7 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.7 מ״ג 166.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 111.0 מ״ג 665.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-54 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.1 קק״ל 2130.8 קק״לפחמימות 70.5 גרם 423.0 גרםשומן 2.8 גרם 16.7 גרםנתרן 623.8 מ״ג 3742.6 מ״גחלבון 10.3 גרם 61.7 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.7 מ״ג 166.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 111.0 מ״ג 665.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 5.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-54 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
-
1כפית או 8 גרם שמרים יבשים
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבן
-
1כפית או 6 גרם מלח דק
-
1/3כוס או 40 גרם טבעות זיתים
אופן הכנה
- שמים את המים והשמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ונותנים להם לעמוד 5 דקות עד שהשמרים מתמוססים במים.
- מוסיפים את הקמח, המלח והזיתים ולשים בלישה איטית במשך כ-3 דקות.
- מעלים את מהירות המיקסר לגבוהה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.
- מקמחים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בכיסוי ניילון ומתפיחים כשעה באזור חמים.
- פותחים בעזרת מערוך או כפות הידיים את הבצק לצורת מלבן. מקפלים את הבצק משני הצדדים שלו לצורת מלבן צרה יותר (ראו סרטון) ומגלגלים את הבצק.
- מתפיחים את הבצק שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- חורצים בעזרת סכין את הבצק בעדינות, מתיזים מים על הלחם מכל הכיוונים ומכניסים לתנור.
- עם הכנסת הלחם לתנור מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות.
אופן הכנה
- שמים את המים והשמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ונותנים להם לעמוד 5 דקות עד שהשמרים מתמוססים במים.
- מוסיפים את הקמח, המלח והזיתים ולשים בלישה איטית במשך כ-3 דקות.
- מעלים את מהירות המיקסר לגבוהה וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.
- מקמחים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בכיסוי ניילון ומתפיחים כשעה באזור חמים.
- פותחים בעזרת מערוך או כפות הידיים את הבצק לצורת מלבן. מקפלים את הבצק משני הצדדים שלו לצורת מלבן צרה יותר (ראו סרטון) ומגלגלים את הבצק.
- מתפיחים את הבצק שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- חורצים בעזרת סכין את הבצק בעדינות, מתיזים מים על הלחם מכל הכיוונים ומכניסים לתנור.
- עם הכנסת הלחם לתנור מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
מה זה אחד כוס מים??או 1.5 כוסות מים פושרים??למה לא לכתוב במ”ל??
היי, מדובר ב1.5 כוסות מים פושרים. הוספנו המרת כמויות לצורך הנוחות
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- המתכונים הפייבוריטים
- טיפים למטבח מתוקתק
- לחמים
- מאפים מלוחים
- מסיבת יום הולדת
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בזיל הזול
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים מהירים
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סנו-סושי