המדריך המלא להכנת פופקורן – החטיף הכי בריא שאפשר למצוא בארון

בימי הסגר הארוכים כל בני המשפחה מנשנשים יותר, פה בדיוק נכנס לתמונה המתכון של אסי רוז לפופקורן! חטיף ביתי, בריא יותר וכמובן זול יותר שימלא את הבית בריח משגע
בימי הסגר הארוכים כל בני המשפחה מנשנשים יותר, פה בדיוק נכנס לתמונה המתכון של אסי רוז לפופקורן! חטיף ביתי, בריא יותר וכמובן זול יותר שימלא את הבית בריח משגע
  • אסי רוז
שמרו
כשר
359 דירגו [ציון 2]
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 12 דק׳
  • קלוריות
    361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 360.7 קק״ל 1442.7 קק״ל
    פחמימות 28.1 גרם 112.5 גרם
    שומן 21.9 גרם 87.5 גרם
    נתרן 1422.8 מ״ג 5691.2 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 22.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    3
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 12 דק׳
  • קלוריות
    361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 360.7 קק״ל 1442.7 קק״ל
    פחמימות 28.1 גרם 112.5 גרם
    שומן 21.9 גרם 87.5 גרם
    נתרן 1422.8 מ״ג 5691.2 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 22.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

המשבר שהפך לשגרה ולמציאות חדשה גרם לארון הממתקים בבית להיות המקום הכי אטרקטיבי שיש.

בכל רגע של שעמום בבטן ושעמום בראש הארון נפתח ורעש שקיות הממתקים ממלא את הבית. הילדים מתחילים ללעוס ואנחנו חוטפים ביס בכל רגע שהשקית עוברת לידנו וזה פשוט מיותר.

את החטיפים והממתקים אפשר לשדרג, אפשר לבחור במשהו לא מתועש ומלא בתוספות, חטיף זול וזמין שיהיה אטרקטיבי באותה מידה כמו שקיות החטיפים הקנויות.

קערה שכל כולה תתחסל ברגע, תעלה לכם כמה שקלים בודדים ואתם והילדים תהנו מנשנוש בריא מהנה ומלמד.

נשמע פשוט להכין פופקורן, אבל גם פה הטכניקה היא חשובה, המכלול של בחירת מרכיבים נכונה וטכניקה קלה ובטוחה הם שייצרו לכם את סיר הפופקורן הכיף, הזול, הבריא והמהיר ביותר.

בכמה צעדים פשוטים אפשר להכין סיר משגע, שייטרף בדקות שימלא את כל הבית בריח טוב ומסחרר, שלא יגיע בשקית ארוזה, שלא יהיה מפוצץ בנתרן ותוספות טעם ושיהיה הכי קרוב למקור.

אחרי כל זה הוא גם יהיה מזין לכם ולילדים, ההכנה יכולה להיות משותפת, מהנה ומלמדת.

הילדים יכולים להנות מלחוות תהליך בו גרגיר תירס צהוב, קטן ומתוק הופך לענן לבן ורך. תחשבו איזו חוויה משגעת זו.

הרעש שמתבקע מהסיר גם הוא חוויה בפני עצמה, במידה ותבחרו במכסה שקוף יהיה ניתן ממש לצפות בתהליך. סופו של התהליך מלווה בריחות משכרים, טעמים מלוחים ומהנים ועוד רגע מעצים ומלמד.

כמה דקות בודדות של עבודה וקערת הפופקורן שלכם תחוסל,

ימי נשנוש מאושרים?

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קטניות וחיטה
אסי רוז
X

359 דירגו [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר (שימו לב שבחרתם סיר רחב בעל דפנות גבוהות) את המרכיבים בסדר הבא: שמן זית ומלח מערבבים אותם מעט ומפזרים את גרגירי התירס בתוכם - נסו בעזרת כף או הידיים לערבב את גרגירי התירס כך שיהיו מצופים בתערובת השמן המלוחה זה ייתן לנו פופקורן מלוח וטעים.
  2. מדליקים את האש על אש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר וממתינים לרעשים ולריחות, אני אוהבת לעשות זאת עם מכסה שקוף כך ניתן להנות מהתהליך.
  3. אחרי 5-7 דקות בערך הפופקורן שלנו אמור להיות מוכן, תקשיבו לסיר שלכם לאורך כל ההכנה, שהרעש מתחיל להיחלש זה הסימן שהפופקורן מתחיל להיות מוכן.
  4. כבו את האש העבירו לקערה תטעמו ותקנו מליחות אם יש צורך ותגישו.

    פופקורן בהכנה ביתית. צילום: אסי רוז
    פופקורן בהכנה ביתית. צילום: אסי רוז

הערות

  • אני ממליצה לבחור בסיר "נונסטיק" ולא להשתמש בסיר נירוסטה.
  • ניתן להחליף את השמן זית בחמאה.
  • לחובבי הז'אנר ניתן לתבל את שמן הזית בפפריקה / תערובת פלפל קאיין / עשבי תיבול.
  • את הגרעינים שנותרו בתחתית הסיר ניתן לבשל שוב ולהפוך לפופקורן.
שאלות ותשובות

מטגנים את הפנקייק מצד אחד עד שנוצרות בועות קטנות. לאחר מכן הופכים את הפנקייק לצד שני ומטגנים כ-60 שניות נוספות.

למתכון של פנקייק מושלם שכולם אוהבים, לחצו כאן >>

• מבחן הקיסם: נועצים קיסם עץ (או שיפוד עץ או סכין) במרכז העוגה:

במידה והוא יוצא ממש רטוב (כשעליו בלילה) - העוגה עדיין לא מוכנה ויש לתת לה זמן נוסף בתנור.
במידה והוא יוצא עם פירורים לחים ומעט בלילה - מומלץ להחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה.
במידה והקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה ויש להוציא אותה מהתנור.

• מבחן השוליים: בדקו אם העוגה נפרדת משולי התבנית, במידה וכן (בצורה ברורה) היא מוכנה.

• מבחן האצבע: לחצו על העוגה (ממש במרכז) באמצעות האצבע. אם העוגה קפיצית וחוזרת אליכם מיד בחזרה - היא מוכנה. במידה ונותר שקע - היא זקוקה לזמן אפייה נוסף.

למתכון לעוגת וניל בחושה ב-10 דקות, לחצו כאן >>

1. שוברים ביצה לקערה.
2. בסיר מרתיחים מים ומוסיפים להם כף חומץ 5%.
3. כשהמים מגיעים לרתיחה מכניסים את הביצה בזהירות, באמצעות כף.
4. ממתינים 3 דקות - והביצה מוכנה.

למתכון ביצה עלומה לחצו כאן >>


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המדריך המלא להכנת פופקורן – החטיף הכי בריא שאפשר למצוא בארון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      עניין של טעם 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות