-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.5 קק״ל 1132.3 קק״לפחמימות 4.8 גרם 38.1 גרםשומן 9.7 גרם 77.6 גרםנתרן 1107.0 מ״ג 8856.0 מ״גחלבון 7.4 גרם 58.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.7 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 24.5 מ״ג 196.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 252.6 מ״ג 2020.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות142
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.5 קק״ל 1132.3 קק״לפחמימות 4.8 גרם 38.1 גרםשומן 9.7 גרם 77.6 גרםנתרן 1107.0 מ״ג 8856.0 מ״גחלבון 7.4 גרם 58.8 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.7 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 24.5 מ״ג 196.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 252.6 מ״ג 2020.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
סושי
-
1 חבילה אצות נורימזרח מערב
-
2 אבוקדו בינונייםבשל מקולף וחתוך לרצועות דקות
-
200 גרם פילה דג סלמוןנקי מעצמות ומעור חתוך לרצועות דקות
-
1 חופן עיריתאו בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
רטבים בצד
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
ציפוי
-
2 כוסות קמח טמפורהמזרח מערבאין לכם קמח טמפורה? בסוף המתכון מחכה לכם טיפ להכנת קמח טמפורה ביתי
-
1 ביצה L
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס מי סודה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
טיגון
-
לטיגון עמוק
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- במקביל לבישול האורז, ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. מניחים את האצה על המחצלת, ומעל האצה שכבר דקה של האורז.
- בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול.
- חותכים את הסושי לחתיכות בגודל הרצוי - 8 חתיכות מכל רול.
- מכינים את הציפוי: בקערה, מערבבים את כל המרכבים לציפוי עד שמתקבלת בלילה דומה לפנקייק.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, טובלים כל חתיכת סושי בבלילה ומעבירים לשמן.
- מוצאים מהשמן ומגישים חם לצד רטבים כמו סויה, טראיקי או ספייסי מיונז.
אין לכם אבקת טמפורה מוכנה? ככה מכינים ציפוי עם מה שיש בבית:
• 1 כוס קמח תופח
• 1/2 כוס קורנפלור
• 1 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1 ביצה (לא משנה הגודל)
• 1 כוס סודה מוגזת
• מלח ופלפל
אופן הכנה
- מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
- מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
- במקביל לבישול האורז, ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר.
- מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. מניחים את האצה על המחצלת, ומעל האצה שכבר דקה של האורז.
- בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול.
- חותכים את הסושי לחתיכות בגודל הרצוי - 8 חתיכות מכל רול.
- מכינים את הציפוי: בקערה, מערבבים את כל המרכבים לציפוי עד שמתקבלת בלילה דומה לפנקייק.
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, טובלים כל חתיכת סושי בבלילה ומעבירים לשמן.
- מוצאים מהשמן ומגישים חם לצד רטבים כמו סויה, טראיקי או ספייסי מיונז.
אין לכם אבקת טמפורה מוכנה? ככה מכינים ציפוי עם מה שיש בבית:
• 1 כוס קמח תופח
• 1/2 כוס קורנפלור
• 1 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1 ביצה (לא משנה הגודל)
• 1 כוס סודה מוגזת
• מלח ופלפל
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
רן, רעיון נהדר. האם בטמפורה, אפשר להשתמש בקמח תופח נטול גלוטן? אשמח לתשובתך. יש לי נכדה צליאקית שחולה על סושי. תודה.
אפשר להשתמש בקמח תופח ללא גלוטן לטמפורה ולהוסיף אבקת אפייה. בהצלחה!
רון היקר!!אין עלייךךךךךךך. נראה מדהים. תודה על המתכונים המעולים שלך!