פאייה עוף ופלפלים לכל המשפחה!
במיוחד לימים חורפיים המתכון הזה נולד - מתכון מושלם לפאייה עוף ופלפלים צבעוניים עם אפונה ירוקה, מבושלים עם אורז עגול בתנור, מנה שיש בה הכל!
במיוחד לימים חורפיים המתכון הזה נולד - מתכון מושלם לפאייה עוף ופלפלים צבעוניים עם אפונה ירוקה, מבושלים עם אורז עגול בתנור, מנה שיש בה הכל!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.8 קק״ל 1283.3 קק״לפחמימות 35.5 גרם 142.0 גרםשומן 14.2 גרם 56.7 גרםנתרן 188.4 מ״ג 753.7 מ״גחלבון 8.2 גרם 32.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 14.4 מ״גסידן 38.9 מ״ג 155.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 653.0 מ״ג 2611.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות321
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.8 קק״ל 1283.3 קק״לפחמימות 35.5 גרם 142.0 גרםשומן 14.2 גרם 56.7 גרםנתרן 188.4 מ״ג 753.7 מ״גחלבון 8.2 גרם 32.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 14.4 מ״גסידן 38.9 מ״ג 155.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 653.0 מ״ג 2611.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 321 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות ציר עוףמתובל בכורכום
-
5 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
1 בצל סגול בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 פלפל צהוב בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ, או לפחות חצי
-
2 עגבניות בינוניותקלופות וקצוצות
-
300גרם או 1 1/2 כוסות אורז עגול
-
2/3 כוס אפונה ירוקה קפואה
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים על הכיריים את הציר עם כורכום. שומרים חם.
- מחממים סוטאז׳ עם 2-3 כפות שמן זית מטגנים את שוקי העוף 8-5 דקות או עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. אם משתמשים בנקניקיות, משחימים גם אותן. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים קוביות פלפלים, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ’ילי ועגבניות ומטגנים יחד.
- מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות, חום עליון בלבד.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך.
- בשלב הזה מעבירים לתנור למכת חום של 10 דקות לקבלת מעטה פריך ושחום.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים על הכיריים את הציר עם כורכום. שומרים חם.
- מחממים סוטאז׳ עם 2-3 כפות שמן זית מטגנים את שוקי העוף 8-5 דקות או עד שהן זהובות יפה מכל הצדדים. אם משתמשים בנקניקיות, משחימים גם אותן. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה.
- מוסיפים קוביות פלפלים, מטגנים 2 דקות ומוסיפים שום, צ’ילי ועגבניות ומטגנים יחד.
- מוסיפים אורז, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות ומוסיפים את נתחי העוף, יוצקים את הציר החם, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי 12-10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות, חום עליון בלבד.
- מוסיפים אפונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהנוזלים נספגים, העוף עשוי והאורז רך.
- בשלב הזה מעבירים לתנור למכת חום של 10 דקות לקבלת מעטה פריך ושחום.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
מנה מושלמת!!!
במה אפשר להחליף את הציר עוף?
אפשר להחליף את ציר העוף ב-2 כוסות מים רותחים + 2 כפות אבקת מרק עוף.
יצא מדהים. לא האמנתי עד כמה. משריינת כמנה לחג
איזה יופי! חג שמח 🙂