קרמבו קפה ושוקולד לבן של תומר אומנסקי
איך יודעים שחורף? קרמבו! תומר אומנסקי עם מתכון מנצח לקרמבו קפה ושוקולד לבן, טעים, מושחת והכי חורף שיש. אם יש בפנים אספרסו זה נחשב במקום קפה?
איך יודעים שחורף? קרמבו! תומר אומנסקי עם מתכון מנצח לקרמבו קפה ושוקולד לבן, טעים, מושחת והכי חורף שיש. אם יש בפנים אספרסו זה נחשב במקום קפה?
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 752.2 קק״ל 7521.8 קק״לפחמימות 85.7 גרם 856.6 גרםשומן 39.7 גרם 397.4 גרםנתרן 190.8 מ״ג 1908.0 מ״גחלבון 8.1 גרם 80.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 6.7 גרםשומן רווי 16.0 גרם 160.3 גרםכולסטרול 51.7 מ״ג 517.3 מ״גסידן 109.5 מ״ג 1095.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 207.6 מ״ג 2075.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות752
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 752.2 קק״ל 7521.8 קק״לפחמימות 85.7 גרם 856.6 גרםשומן 39.7 גרם 397.4 גרםנתרן 190.8 מ״ג 1908.0 מ״גחלבון 8.1 גרם 80.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 6.7 גרםשומן רווי 16.0 גרם 160.3 גרםכולסטרול 51.7 מ״ג 517.3 מ״גסידן 109.5 מ״ג 1095.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 207.6 מ״ג 2075.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 752 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק הפריך
ציפוי שוקולד לבן
-
500 גרם שוקולד לבן
-
100 גרם חמאת קקאו
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר מעבדים את כל החומרים פרט לחלמונים לפירורים קטנים.
- מכניסים פנימה את החלמונים ומאחדים לבצק אחיד.
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס”מ ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-12 דקות. שימו לב! ניתן להכין חצי מכמות הבצק (אני הכנתי מנה שלמה כדי שיהיו בבית עוד עוגיות לנשנוש).
- מכינים את המרנג אספרסו: מכינים את האספרסו במכונת הקפה.
- מחממים בסיר מעט מים ומניחים מעל קערה (באן מרי).
- מכניסים לקערה את כל מצרכי המרנג ומבשלים עד להמסת הסוכר בחלבון (לוקח כ-10 דקות) -למדויקים שבינכם יש להגיע לכ70 מעלות.
- ברגע שכל הסוכר נמס בחלבון מעבירים למיקסר ומקציפים עד ליצירת קציפה יציבה וקרירה.
- מזלפים מעל העוגיות את המרנג ומכניסים להקפאה של לפחות לשעתיים
- מכינים את ציפוי השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו במיקרו עד להמסה מלאה. ומקריים לפחות רבע שעה.
- מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא, ומכניסים את הקרמבו הקפוא מצד הקציפה לתוך ציפוי השוקולד, הופכים חזרה ונותנים לשוקולד לזלוג ולצפות את כל המרנג.
- ברגע שהקרמבו צופה ועודפי הציפוי ירדו ניתן להניח אותו בכלי הגשה.
- את שארית הציפוי ניתן להקפיא עד 3 שבועות. ממליץ בחום לאכול את הקרמבו הישר מהמקפיא.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר מעבדים את כל החומרים פרט לחלמונים לפירורים קטנים.
- מכניסים פנימה את החלמונים ומאחדים לבצק אחיד.
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס”מ ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-12 דקות. שימו לב! ניתן להכין חצי מכמות הבצק (אני הכנתי מנה שלמה כדי שיהיו בבית עוד עוגיות לנשנוש).
- מכינים את המרנג אספרסו: מכינים את האספרסו במכונת הקפה.
- מחממים בסיר מעט מים ומניחים מעל קערה (באן מרי).
- מכניסים לקערה את כל מצרכי המרנג ומבשלים עד להמסת הסוכר בחלבון (לוקח כ-10 דקות) -למדויקים שבינכם יש להגיע לכ70 מעלות.
- ברגע שכל הסוכר נמס בחלבון מעבירים למיקסר ומקציפים עד ליצירת קציפה יציבה וקרירה.
- מזלפים מעל העוגיות את המרנג ומכניסים להקפאה של לפחות לשעתיים
- מכינים את ציפוי השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו במיקרו עד להמסה מלאה. ומקריים לפחות רבע שעה.
- מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא, ומכניסים את הקרמבו הקפוא מצד הקציפה לתוך ציפוי השוקולד, הופכים חזרה ונותנים לשוקולד לזלוג ולצפות את כל המרנג.
- ברגע שהקרמבו צופה ועודפי הציפוי ירדו ניתן להניח אותו בכלי הגשה.
- את שארית הציפוי ניתן להקפיא עד 3 שבועות. ממליץ בחום לאכול את הקרמבו הישר מהמקפיא.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן