מינה דל פסח – פשטידת בשר ותפוחי אדמה מהמטבח הספניולי

מה דעתכם להגיש פשטידת בשר בערב החגיגי? מינה דל פסח היא פשטידת בשר עשירה שהספניולים נשבעים בה! נהדרת חמה או בטמפרטורת החדר
מה דעתכם להגיש פשטידת בשר בערב החגיגי? מינה דל פסח היא פשטידת בשר עשירה שהספניולים נשבעים בה! נהדרת חמה או בטמפרטורת החדר
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4656
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4655.7 קק״ל 4655.7 קק״ל
    פחמימות 189.0 גרם 189.0 גרם
    שומן 344.6 גרם 344.6 גרם
    נתרן 2731.9 מ״ג 2731.9 מ״ג
    חלבון 199.0 גרם 199.0 גרם
    סיבים תזונתיים 20.9 גרם 20.9 גרם
    שומן רווי 59.5 גרם 59.5 גרם
    כולסטרול 1341.2 מ״ג 1341.2 מ״ג
    סידן 531.1 מ״ג 531.1 מ״ג
    ברזל 31.5 מ״ג 31.5 מ״ג
    אשלגן 3643.4 מ״ג 3643.4 מ״ג
    אבץ 44.6 מ״ג 44.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4656
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4655.7 קק״ל 4655.7 קק״ל
    פחמימות 189.0 גרם 189.0 גרם
    שומן 344.6 גרם 344.6 גרם
    נתרן 2731.9 מ״ג 2731.9 מ״ג
    חלבון 199.0 גרם 199.0 גרם
    סיבים תזונתיים 20.9 גרם 20.9 גרם
    שומן רווי 59.5 גרם 59.5 גרם
    כולסטרול 1341.2 מ״ג 1341.2 מ״ג
    סידן 531.1 מ״ג 531.1 מ״ג
    ברזל 31.5 מ״ג 31.5 מ״ג
    אשלגן 3643.4 מ״ג 3643.4 מ״ג
    אבץ 44.6 מ״ג 44.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

  • 8 מצות בינוניות
    רטובות, מושרות במים ומלח ומסוננות

מילוי

תערובת וציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם מתרככים. מועכים למחית.
  3. קוצצים את הבצל בעזרת בלנדר מוט. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  4. מערבבים בקערה גדולה את מחית תפוחי האדמה עם הבשר והבצל. קוצצים את הפטרוזיליה בכמה פולסים קצרים במוט בלנדר, ומוסיפים אותה ואת שאר חומרי המלית לקערה ומערבבים הכול יחד.

    קערת פירה, בצל ועוף
    מערבבים את המחית עם הבשר והבצל

  5. משמנים תבנית ומניחים עליה חצי מכמות המצות בצורה אחידה כך שהמצות יצפו את התבנית.
  6. בעזרת מברשת מורחים את המצות בשמן זית ומסדרים את המילוי מעל.

    מסדרים את המילוי על שכבת המצות
    מסדרים את המילוי על שכבת המצות

  7. מכסים את המצות הנותרות מעל ומברישים אותן בשמן זית.
  8. מערבבים היטב את חומרי הציפוי ויוצקים מעל לפשטידה.
  9. אופים את המינה בתנור במשך כ-25 דקות עד שהציפוי מזהיב.
  10. מגישים חם עם טחינה.

    מינה דל פסח עם מעבד מזון
    מינה דל פסח, חמה מהתנור. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מינה דל פסח – פשטידת בשר ותפוחי אדמה מהמטבח הספניולי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות