אוסובוקו עגל ביין אדום ושומר

תבשיל איטלקי עשיר בטעמים של חורף. אוסובוקו עגל שמתבשל ארוכות עם ירקות ויין משובח, ברוטב אדום ועסיסי, מושלם לארוחת משפחתית חגיגית.
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  2. קוצצים דק את הבצל.
  3. חותכים את הסלרי ואת הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  4. חותכים את השומר לרבעים.
  5. מקמחים קלות את הבשר. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים 1/4 כוס שמן זית
    ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד השחמה. מוציאים לצלחת.
  6. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל, סלרי וגזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי
    פעם, עד שהירקות רכים.
  7. מוסיפים יין, מים, עגבניות מרוסקות, עלי דפנה, מלח ופלפל ומערבבים.
  8. מניחים את הבשר בסיר (משתדלים שכולו יכוסה בנוזל) ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים.
  10. מוסיפים שומר ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר
    והשומר רכים.
  11. קוצצים פטרוזיליה, מפזרים מעל התבשיל ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 266.8 קק״ל 1600.8 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 95.5 גרם
שומן 13.9 גרם 83.5 גרם
נתרן 686.8 מ״ג 4121.1 מ״ג
חלבון 3.2 גרם 19.1 גרם
סיבים תזונתיים 5.8 גרם 34.7 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 11.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 114.0 מ״ג 683.9 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 18.3 מ״ג
אשלגן 882.5 מ״ג 5294.7 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody