אורז שחור לבן עם ירקות כתומים בנינג’ה פודי

רוצים לשדרג את האורז הלבן הפשוט? תמרה אהרוני מכינה אורז מתובל בטעמים מדהימים ובירקות כתומים המתבשלים יחדיו בסיר אחד. תוספת מפתיעה ואסתטית לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אורז

ירקות

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים.
  2. שמים בסיר הקרמי את השמן, אורז הבר ו-2 כוסות מים. סוגרים את הסיר עם מכסה הלחץ מוודאים שהכפתור העליון על מצב Seal והכפתור בפאנל הקדמי על מצב “סיר לחץ” ומפעילים על לחץ גבוה למשך 20 דקות.
  3. לאחר שהמכשיר מסיים את 20 דקות הבישול מאפשרים לו לעבוד על ‘שמירת חום’ במשך 10 דקות (הוא נכנס לפעולה זאת באופן אוטומטי).
  4. בסיום 10 הדקות משחררים את לחץ האוויר בחלק העליון ורק כשהלחץ משתחרר לגמרי פותחים את המכסה.
  5. מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל, גוררים את הגזר וחותכים את הדלורית לקוביות קטנות.
  6. מוסיפים את האורז הבסמטי והמלח ומערבבים. מוסיפים את כוס המים שנותרה, מוסיפים את הירקות והתבלינים. סוגרים את הסיר עם מכסה הלחץ מוודאים שהכפתור העליון על מצב Seal והכפתור בפאנל הקדמי על מצב “סיר לחץ” ומפעילים על לחץ גבוה למשך 2 דקות (בסיום מעבירים את השסתום למצב Vent ומשחררים את האדים).
  7. בסיום התוכנית (הסיר עובר למצב שמירת חום של 10 דקות בתום תהליך “סיר הלחץ”) אחרי 10 דקות המנוחה, פותחים את הסיר, מעבירים את האורז והירקות לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 115.1 קק״ל 690.8 קק״ל
פחמימות 13.2 גרם 79.2 גרם
שומן 4.8 גרם 28.9 גרם
נתרן 418.9 מ״ג 2513.6 מ״ג
חלבון 1.6 גרם 9.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.7 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 20.8 מ״ג 124.9 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 2.4 מ״ג
אשלגן 167.6 מ״ג 1005.5 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody