אותו הפלאפל, רק בלי הטיגון: כדורי פלאפל בריאים

תמיד רציתם להכין פלאפל בבית אבל לא רציתם את הריח של הטיגון בבית? יש לנו בשבילכם מתכון קל להכנה לפלאפלים מושלמים ללא טיגון! הם אפילו בריאים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים את גרגירי החומוס לקערה גדולה, מכסים עם מים ומשרים למשך לילה שלם. מסננים.
  2. שמים בקערת מעבד מזון או בלנדר את כל מרכיבי הפלאפל וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה. טועמים ומתקנים את התיבול.

    בקערת מעבד מזון את כל מרכיבי הפלאפל וטוחנים לתערובת דביקה. צילום: שניר גואטה
    בקערת מעבד מזון את כל מרכיבי הפלאפל וטוחנים לתערובת דביקה. צילום: שניר גואטה

  3. יוצרים מהתערובת פלאפלים בגודל רצוי ומסדרים על קרש. אם התערובת דביקה מדי ולא מתכדררת, מוסיפים מעט קמח או קמח חומוס.

    מכדררים מהתערובת פלאפלים בגודל רצוי. צילום: שניר גואטה
    מכדררים מהתערובת פלאפלים בגודל רצוי. צילום: שניר גואטה

  4. מסדרים את הכדורים בתוך מגירת סיר הטיגון באוויר בשכבה אחת. מפעילים את המכשיר על 200 מעלות, ומטגנים את הפלאפלים כ-30 דקות, או עד שהם מזהיבים. ממשיכים עם יתר הכדורים.
    מסדרים את הכדורים בתוך מגירת סיר הטיגון באוויר בשכבה אחת. צילום: שניר גואטה
    מסדרים את הכדורים בתוך מגירת סיר הטיגון באוויר בשכבה אחת. צילום: שניר גואטה

    מטגנים את הפלאפלים כ-30 דקות, או עד שהם מזהיבים. צילום: שניר גואטה
    מטגנים את הפלאפלים כ-30 דקות, או עד שהם מזהיבים. צילום: שניר גואטה

  5. מגישים מיד בפיתה עם תוספות לפי הטעם.
    מגישים בפיתה עם תוספות לפי הטעם. צילום: שניר גואטה
    מגישים בפיתה עם תוספות לפי הטעם. צילום: שניר גואטה

    כדורי פלאפל בריאים. צילום: שניר גואטה
    כדורי פלאפל בריאים. צילום: שניר גואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 177.0 קק״ל 3540.4 קק״ל
פחמימות 24.0 גרם 479.3 גרם
שומן 2.4 גרם 47.4 גרם
נתרן 381.5 מ״ג 7631.0 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 105.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.5 גרם 50.5 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 49.1 מ״ג 982.0 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 25.1 מ״ג
אשלגן 109.6 מ״ג 2192.5 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 8.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מוטי

    האם אפשר לטגן בשמן ואו לגריל בתנור למי שאין סיר טיגון.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר בטיגון בשמן עמוק עד הזהבה או בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-15 דקות. בהצלחה!

    Avatar
    רבקה פרץ

    חבל שאין אופציה להדפסה , לא יכולה להכין אוכל עם המחשב,

      Avatar
      Foody Foody

      בתחילת המתכון ליד המילים “שתפו את המתכון” יש אפשרות להדפיס את המתכון.