
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים למשך לילה שלם
-
1 בצל גדול
-
4 שיני שום
-
1 צרור פטרוזיליהאו כוסברה
-
1 כף מיץ לימון
-
1 1/2 כפיות כמון טחון
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 כף שמן זית
-
2 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות קמח לבןאו קמח חומוס - במידת הצורך
הגשה
-
1 חבילה פיתות
אופן הכנה
- שמים את גרגירי החומוס לקערה גדולה, מכסים עם מים ומשרים למשך לילה שלם. מסננים.
- שמים בקערת מעבד מזון או בלנדר את כל מרכיבי הפלאפל וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת דביקה. טועמים ומתקנים את התיבול.
בקערת מעבד מזון את כל מרכיבי הפלאפל וטוחנים לתערובת דביקה. צילום: שניר גואטה - יוצרים מהתערובת פלאפלים בגודל רצוי ומסדרים על קרש. אם התערובת דביקה מדי ולא מתכדררת, מוסיפים מעט קמח או קמח חומוס.
מכדררים מהתערובת פלאפלים בגודל רצוי. צילום: שניר גואטה - מסדרים את הכדורים בתוך מגירת סיר הטיגון באוויר בשכבה אחת. מפעילים את המכשיר על 200 מעלות, ומטגנים את הפלאפלים כ-30 דקות, או עד שהם מזהיבים. ממשיכים עם יתר הכדורים.
מסדרים את הכדורים בתוך מגירת סיר הטיגון באוויר בשכבה אחת. צילום: שניר גואטה מטגנים את הפלאפלים כ-30 דקות, או עד שהם מזהיבים. צילום: שניר גואטה - מגישים מיד בפיתה עם תוספות לפי הטעם.
מגישים בפיתה עם תוספות לפי הטעם. צילום: שניר גואטה כדורי פלאפל בריאים. צילום: שניר גואטה
בשיתוף עם ברימאג
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
177.0
קק״ל
3540.4
קק״ל
פחמימות
24.0
גרם
479.3
גרם
שומן
2.4
גרם
47.4
גרם
נתרן
381.5
מ״ג
7631.0
מ״ג
חלבון
5.3
גרם
105.2
גרם
סיבים תזונתיים
2.5
גרם
50.5
גרם
שומן רווי
0.3
גרם
5.9
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
49.1
מ״ג
982.0
מ״ג
ברזל
1.3
מ״ג
25.1
מ״ג
אשלגן
109.6
מ״ג
2192.5
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
8.9
מ״ג
תגובות (4)
האם אפשר לטגן בשמן ואו לגריל בתנור למי שאין סיר טיגון.
היי, אפשר בטיגון בשמן עמוק עד הזהבה או בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-15 דקות. בהצלחה!
חבל שאין אופציה להדפסה , לא יכולה להכין אוכל עם המחשב,
בתחילת המתכון ליד המילים “שתפו את המתכון” יש אפשרות להדפיס את המתכון.