איפה קונים את הירקות הכי טריים? וגם מתכון לסלט שורשים של גוז’ ודניאל

רום מילשטיין הלכה לבדוק איפה אפשר לקנות ירקות הכי טריים שיש וגילתה את הגינה של יהודה במושב רישפון! וגם מתכון לסלט שורשים המפורסם של מסעדת גוז' ודניאל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

הגינה של יהודה סטליק במושב רישפון

הגינה של יהודה סטליק היא גינה קסומה שמסתתרת לה במושב רישפון.
יהודה מגדל הכל, בעצם כמעט הכל. הוא מחזיק רק את הירקות והפירות שגדלים כרגע בעונה, והוא מגדל אותם בחקלאות מתחשבת. מה זה אומר? שעכשיו בחורף, הוא לא מרסס בכלל, כי לא צריך!אפשר לקטוף אפילו בעצמכם! כן, לבוא עם הילדים, לראות איך גדלה הכרובית, הגזר ועוד מלאאאא גידולים. לקטוף, לטעום ולהתענג.
אם אתם פחות בעניין של לקטוף או להגיע, תוכלו תמיד להזמין משלוח! המשלוחים גם הם ידידותיים לסביבה, מינימום ניילון, ומינימום נייר וקרטון. והכי חשוב מה שתקבלו הביתה בבוקר עוד היה בערוגה!
מתי בפעם האחרונה טעמתם פירות וירקות בטעם שהם אמורים להיות? מריחים כמו שהם אמורים להריח? וגדלים בסביבה מפנקת ואוהבת כמו שהם אמורים לגדול?

בנוסף לגידוליו של יהודה תוכלו למצוא גם כל מיני גידולים שונים מחקלאים מהאזור, תמרים מהצפון, שמן זית בוטיק מהסביבה, דבש מהכוורות הסמוכות והכל - נעשה בכזו אהבה.

הגינה של יהודה סטליק, מושב רישפון, דרך השיבולים, טלפון: 054-722-2531

מסעדת גוז’ ודניאל - מושב בני ציון

את מסעדת גוז’ ודניאל רובכם ודאי מכיר, חלקכם כנראה אכל, ביקר או שמע.
לא אכביר במילים אודות המקום הקסום והיפה הזה ורק אומר שמי שעדיין לא ביקר, חייב את זה לעצמו.
שניר אנג-סלע, השף של הגוז’ הסכים לגלות לי את הסוד למתכון המדהים לסלט השורשים המפורסם של המסעדה.
הירקות הטריים יחד עם הרוטב המופלא יצרו הרמוניה נהדרת של טעמים והמתכון מטה הוא בשבילכם! בתיאבון

מסעדת גוז’ ודניאל, מושב בני ציון ליד מגדל המים, טלפון: 09-771-4122

מצרכים

ירקות

רוטב

אופן הכנה

  1. במנדולינה חותכים את כל הירקות דק לגפרורים ואת השומר חותכים בעזרת סכין, דק אבל לא מידי. אנחנו רוצים שהרוטב יצפה את הירקות ועדיין יהיה לנו מרקם לכל ירק.
  2. את הסלק משרים למשך שעה בתוך מים (אפשר ורצוי להחליף את המים פעמיים) כדי שלא יצבע את כל הסלט.
  3. קוצצים את עשבי התיבול.
  4. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד מלבד שמן התירס.
  5. בזילוף עדיף, מוסיפים את השמן לתוך מעבד המזון כך שתווצר אימולסיה. התוצאה צריכה להיות רוטב סמיך.
  6. מערבבים את הירקות עם הרוטב ומגישים מיד כדי שהירקות יישארו קרנצ’ים וטעימים!
  7. אפשר לחתוך הרבה ירקות מראש לשמור במקרר, להכין רוטב בכמות גדולה ולהשתמש בכל פעם קצת מהסלט וקצת מהרוטב
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 220.9 קק״ל 883.4 קק״ל
פחמימות 36.2 גרם 144.9 גרם
שומן 0.7 גרם 2.9 גרם
נתרן 692.7 מ״ג 2771.0 מ״ג
חלבון 7.9 גרם 31.8 גרם
סיבים תזונתיים 16.9 גרם 67.7 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 1.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 310.5 מ״ג 1242.0 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
אשלגן 2201.6 מ״ג 8806.5 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (11)

    Avatar
    שילת

    יהודה איש מיוחד!!! אני נוסעת לרישפון פעם בשבוע

    Avatar
    אמירה זלגו

    טוב רום הזו היא יציאה של החיים!!! טאלנט אמיתית. איפה החביאו אותה כל הזמן הזה??!!!

      Avatar
      Foody Foody

      רום היא כמו כרובית, נחשפת ברגע הנכון…

    Avatar
    ליר צולין

    איזה כייף שסגרתם לי ת׳פינה של הסלט לאירוח של מחר. וכבר אירגנתי חצי מיניבוס ליהודה השבוע. שופינג עם חברות. איזה כייף וההתרגשות בשיאה

      Avatar
      Foody Foody

      תמסרי ליהודה ד”ש ואם יש מקום במיניבוס – אנחנו בפנים!

    Avatar
    רוית

    חייבת להכין אותו, זה סלט מושלם! תודה על המתכון

      Avatar
      Foody Foody

      סלט מושלם בהחלט! מחכים לתמונות (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody