בליני עם סלמון, תפוחי אדמה וקרם פרש

מאיר אדוני והילה אלפרט נוסעים למזרח אירופה ומכינים מנה רוסית קלאסית - לביבות בליני עם סלמון בליווי תפוחי אדמה, קרם פרש ועירית
מאיר אדוני והילה אלפרט נוסעים למזרח אירופה ומכינים מנה רוסית קלאסית - לביבות בליני עם סלמון בליווי תפוחי אדמה, קרם פרש ועירית
  • הילה אלפרט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    463
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 462.7 קק״ל 1850.6 קק״ל
    פחמימות 17.0 גרם 68.0 גרם
    שומן 35.7 גרם 142.9 גרם
    נתרן 1413.0 מ״ג 5652.1 מ״ג
    חלבון 19.7 גרם 78.6 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 54.4 גרם 217.6 גרם
    כולסטרול 419.6 מ״ג 1678.3 מ״ג
    סידן 94.1 מ״ג 376.2 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 242.8 מ״ג 971.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    463
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 462.7 קק״ל 1850.6 קק״ל
    פחמימות 17.0 גרם 68.0 גרם
    שומן 35.7 גרם 142.9 גרם
    נתרן 1413.0 מ״ג 5652.1 מ״ג
    חלבון 19.7 גרם 78.6 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.6 גרם
    שומן רווי 54.4 גרם 217.6 גרם
    כולסטרול 419.6 מ״ג 1678.3 מ״ג
    סידן 94.1 מ״ג 376.2 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 242.8 מ״ג 971.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בליני

תוספת תפוחי אדמה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. עוטפים את תפוחי האדמה המיועדים לבצק בנייר כסף ואופים משך כ-90 דקות, או עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
  3. בינתיים מבשלים את תפוח האדמה הנועד להגשה במים רותחים עד שהוא רך, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  4. טורפים במיקסר את הביצים והחלבונים לתערובת אחידה. טורפים את החלב עם השמנת בקערה נפרדת.
  5. קולפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים למחית חלקה. כשהמחית עדיין חמה טורפים פנימה 1/3 מתערובת הביצים. חוזרים על הפעולה עד לסיומה. מבצעים במהירות את אותה הפעולה עם החלב והשמנת וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד.
  6. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
  7. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.
  8. במחבת רחבה וכבדה ממיסים את החמאה. בעזרת כף, יוצקים למחבת עיגולים בקוטר 5 ס”מ ומנמיכים את האש. אחרי 6־4 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר סופג.
  9. מניחים את הבליני על צלחת ומגישים 1/2 מהכמות בליווי קרם פרש, ביצי הסלמון והעירית.
  10. מכינים את תוספת תפוח האדמה: מערבבים בקערה קטנה את קוביות תפוחי האדמה שבושלו במים עם הסלמון, השמנת, המלח והפלפל השחור. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים כפית מעל כל בליני ומעטרים בגרידת לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בליני עם סלמון, תפוחי אדמה וקרם פרש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    Dorin Marmelshtein

    מה זה הכתום למעלה ? נראה מושלם

      Avatar
      Foody Foody

      אלו הם ביצי סלמון. ניתן להשיג במעדניות. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות