בליני עם סלמון, תפוחי אדמה וקרם פרש

מאיר אדוני והילה אלפרט נוסעים למזרח אירופה ומכינים מנה רוסית קלאסית - לביבות בליני עם סלמון בליווי תפוחי אדמה, קרם פרש ועירית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    17

מצרכים

בליני

תוספת תפוחי אדמה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. עוטפים את תפוחי האדמה המיועדים לבצק בנייר כסף ואופים משך כ-90 דקות, או עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.
  3. בינתיים מבשלים את תפוח האדמה הנועד להגשה במים רותחים עד שהוא רך, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  4. טורפים במיקסר את הביצים והחלבונים לתערובת אחידה. טורפים את החלב עם השמנת בקערה נפרדת.
  5. קולפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים למחית חלקה. כשהמחית עדיין חמה טורפים פנימה 1/3 מתערובת הביצים. חוזרים על הפעולה עד לסיומה. מבצעים במהירות את אותה הפעולה עם החלב והשמנת וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד.
  6. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.
  7. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.
  8. במחבת רחבה וכבדה ממיסים את החמאה. בעזרת כף, יוצקים למחבת עיגולים בקוטר 5 ס”מ ומנמיכים את האש. אחרי 6־4 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר סופג.
  9. מניחים את הבליני על צלחת ומגישים 1/2 מהכמות בליווי קרם פרש, ביצי הסלמון והעירית.
  10. מכינים את תוספת תפוח האדמה: מערבבים בקערה קטנה את קוביות תפוחי האדמה שבושלו במים עם הסלמון, השמנת, המלח והפלפל השחור. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים כפית מעל כל בליני ומעטרים בגרידת לימון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 510.2 קק״ל 2040.7 קק״ל
פחמימות 17.5 גרם 70.2 גרם
שומן 36.6 גרם 146.2 גרם
נתרן 1564.3 מ״ג 6257.2 מ״ג
חלבון 27.3 גרם 109.2 גרם
סיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.6 גרם
שומן רווי 55.7 גרם 223.0 גרם
כולסטרול 386.0 מ״ג 1543.8 מ״ג
סידן 101.1 מ״ג 404.4 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג
אשלגן 372.0 מ״ג 1488.0 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody