
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כולל3 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים17
מצרכים
תבנית טארט 26 ס"מ
בסיס
-
75 גרם חמאה רכה
-
60 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
1 שקית קליק ביסקוויטשבור
-
70 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
50 גרם חמאהמומסת
מלית
-
230 גרם סוכר לבן
-
200 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
1/4 כפית מלח דק
-
220 גרם חמאהמומסת
-
8 חלמונים L
-
190 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 חבילות קליק שחור לבןשבור מעט
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, חמאה ומלח. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
- מוסיפים קליק ביסקוויט, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
- מעבירים את הבצק אל תבנית עם נייר אפייה ומשטחים בעזרת האצבעות. אופים בתנור על 170 מעלות. אופים כ-15 דקות. מפוררים את העוגייה לפרורים קטנים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב. משמנים תבנית פאי מתפרקת ומניחים תוך כדי לחיצה את תערובת הבצק אל התבנית. מניחים במקפיא לפחות כשעה לפני המשך האפייה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית. יוצקים את המלית לתוך התבנית עם הבצק המהודק. ואופים בתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי.
- מקציפים שמנת מתוקה לקצפת (ללא סוכר) ומערבבים עם הקליק השבור מעט. מורחים על העוגה האפויה (לאחר שהתקררה).
מורחים על העוגה האפויה את הקצפת. צילום: אפיק גבאי קראק פאי עם קליק. צילום: אפיק גבאי קראק פאי עם קליק. צילום: אפיק גבאי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
7638.5
קק״ל
7638.5
קק״ל
פחמימות
702.0
גרם
702.0
גרם
שומן
543.1
גרם
543.1
גרם
נתרן
2206.4
מ״ג
2206.4
מ״ג
חלבון
64.4
גרם
64.4
גרם
סיבים תזונתיים
2.8
גרם
2.8
גרם
שומן רווי
316.3
גרם
316.3
גרם
כולסטרול
3190.9
מ״ג
3190.9
מ״ג
סידן
1000.2
מ״ג
1000.2
מ״ג
ברזל
11.6
מ״ג
11.6
מ״ג
אשלגן
1635.7
מ״ג
1635.7
מ״ג
אבץ
9.4
מ״ג
9.4
מ״ג
תגובות (2)
הכנתי בלי הקצפת והגשתי עם קצפת וקליק בצד כתוספת יצא ממש חמוד ויפה מבחינת הגשה
אהבתי!!! 🌸