הממכרות החדשות של אייל רווח – עוגיות פקאן קרמל

אייל רווח משמח אותנו לקראת סוף השבוע עם מתכון לעוגיות חמאה נימוחות, עם שבבי קרמל מתוק ושברי אגוזי פקאן שמוסיפים קראנצ'יות מושלמת. זהירות, זה ייחטף!
אייל רווח משמח אותנו לקראת סוף השבוע עם מתכון לעוגיות חמאה נימוחות, עם שבבי קרמל מתוק ושברי אגוזי פקאן שמוסיפים קראנצ'יות מושלמת. זהירות, זה ייחטף!
  • אייל רווח
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    190
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 190.4 קק״ל 4189.3 קק״ל
    פחמימות 29.1 גרם 641.1 גרם
    שומן 9.6 גרם 211.7 גרם
    נתרן 108.6 מ״ג 2388.6 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 50.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 83.3 גרם
    כולסטרול 37.7 מ״ג 828.4 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 266.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 48.3 מ״ג 1062.3 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    190
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 190.4 קק״ל 4189.3 קק״ל
    פחמימות 29.1 גרם 641.1 גרם
    שומן 9.6 גרם 211.7 גרם
    נתרן 108.6 מ״ג 2388.6 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 50.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 83.3 גרם
    כולסטרול 37.7 מ״ג 828.4 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 266.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 48.3 מ״ג 1062.3 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 8.7 מ״ג
    סגור

פקאנים זה לא משהו שאני מחזיק במזווה שלי באופן קבוע. נכון, זה אגוז טעים ברמות אבל המחיר שלו לרוב גבוהה.

כשהייתי בשוק הכרמל, באחת חנויות התבלינים שאני אוהב (תבליני עמרני), הפקאנים קרצו לי בזווית העין והחלטתי להתפנק ב-100 גרם.

טיפ כללי – אגוזים ותבלינים תמיד יותר משתלם לקנות בשווקים (הכרמל ולוינסקי בת״א הם הקבועים שלי). הם טריים יותר והמחיר משמעותית יותר זול.

המתכון מצריך הכנת קרמל שאותו שוברים לחתיכות קטנות שמשתלבות בתערובת בצק העוגיות.

אני תמיד מכין קרמל בשיטה ״הרטובה״. מה זה אומר? מרטיבים מעט סוכר בסיר קטן ומחממים אותו על אש גבוהה עד שנוצר קרמל. בלי לערבב עם כף ובלי סיכונים מיותרים. חשוב לוודא כי הסיר נקי לגמרי אחרת הקרמל עלול ״להתקרסטל״ ולהפוך לגוש לבן.

אסור בשום פנים ואופן להכניס כף או מטרפה לסוכר כאשר הוא מתבשל. אם רוצים לערבב פשוט מנענעים בעדינות את הסיר מצד לצד.

יש להכין את הקרמל מספיק זמן בכדי לתת לו להתקרר ובשום אופן לא לנסות לקרר אותו במקרר, הוא יספוג לחות ויהיה דביק.

 

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:

054-4699389

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרמל

בצק עוגיות


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן עם תחתית עבה ושופכים מעל את המים.
  2. מערבבים עד שנוצרת תערובת רטובה (כמו חול רטוב בים).
  3. מכינים בצד תבנית חסינה לחום עם משטח סיליקון או נייר אפייה, עליו נשפוך את הקרמל.
  4. מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומבשלים את הסוכר עד שמתקבל צבע קרמל ענברי. יש להיזהר לא לשרוף את הקרמל. מידי פעם מנענעים את הסיר מצד לצד בכדי לוודא שאין שאריות סוכר בצדדים שנשרפים.
  5. ברגע שהסוכר הופך לקרמל כהה, שופכים אותו על התבנית. אסור להתמהמה בשלב זה, היות והקרמל ממשיך להתכהות ולהישרף בסיר.

    ברגע שהסוכר הופך לקרמל כהה, שופכים אותו על התבנית. צילום: אייל רווח
    ברגע שהסוכר הופך לקרמל כהה, שופכים אותו על התבנית. צילום: אייל רווח

  6. ממתינים שהקרמל יתקרר בטמפרטורת החדר ויתקשה לגמרי. לאחר מכן, ובזהירות, שוברים אותו לפיסות קטנות בעזרת מערוך. תהיו עדינים ותיזהרו כי זה עלול לעוף לצדדים.

    שוברים את הקרמל בעזרת מערוך. צילום: אייל רווח
    שוברים את הקרמל בעזרת מערוך. צילום: אייל רווח

  7. שומרים בצד עד שמכינים את בצק העוגיות. אם לא משתמשים מיד, יש לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  8. מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.
  9. מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הוניל. מעבדים עד לאיחוד.
  10. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקורנפלור והמלחים.
  11. מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת היבשים ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  12. קוצצים באופן גס את אגוזי הפקאן ומוסיפים אותם ואת שבבי הקרמל לקערת המיקסר ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.

    מוסיפים את אגוזי הפקאן ושבבי הקרמל ומעבדים עד איחוד. צילום: אייל רווח
    מוסיפים את אגוזי הפקאן ושבבי הקרמל ומעבדים עד איחוד. צילום: אייל רווח

  13. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  14. יוצרים כ-22 כדורים מהבצק ומקפיאים כ-15 דקות. אפשר לשמור את הכדורים במקפיא לזמן ממושך ולאפות לפי הצורך (רק יש להוסיף דקה או שתיים לזמן האפייה).

    יוצרים כ-22 כדורים מהבצק ומקפיאים כ-15 דקות. צילום: אייל רווח
    יוצרים כ-22 כדורים מהבצק ומקפיאים כ-15 דקות. צילום: אייל רווח

  15. אופים את העוגיות 12-14 דקות עד שהן משחימות מעט בצדדים אך נשארות רכות ויציבות.

    אופים עד שהעוגיות משחימות מעט אך נשארות רכות ויציבות. צילום: אייל רווח
    אופים עד שהעוגיות משחימות מעט אך נשארות רכות ויציבות. צילום: אייל רווח

  16. לאחר שהתקררו יש לאחסן את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת חדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הממכרות החדשות של אייל רווח – עוגיות פקאן קרמל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות