המרק הכי מושקע וטעים שיש ליום חורפי: ראמן עוף עם אטריות סובה ופטריות

חושבים שמרק ראמן אפשר לאכול רק במסעדה יפנית? עז תלם מכין מרק ראמן עוף עם אטריות סובה ופטריות, קל הכנה עם חומרי גלם זמינים ופשוטים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

ציר

מרק

תוספות

אופן הכנה

  1. מכינים את ציר הראמן: מחממים תנור ל-220 מעלות (לא טורבו).
  2. שמים את הכנפיים וגרון ההודו/גרונות העוף על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וצולים כשעה או עד שכל החלקים משחימים היטב (כמעט שרופים).
  3. מעבירים את כל תכולת התבנית לסיר גדול או סיר לחץ (כולל שומן וכל החלקים השחומים שנוצרו בזמן הצלייה). אם משתמשים בעצמות בקר מוסיפים גם אותן לסיר.
  4. מכסים ב-3 ליטר מים (12 כוסות), מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. אם מבשלים בסיר לחץ, נותנים לסיר לרתוח 10 דקות עד שהקצף שוקע ואז מכסים עם המכסה של הסיר ומביאים ללחץ מלא. מבשלים עם מכסה סגור שעה ואז משחררים את הלחץ בזהירות. אם מבשלים בסיר רגיל: מרתיחים, אחרי הרתיחה מכסים וממשיכים לבשל 2-3 שעות עד שגרון ההודו והכנפיים מתפרקים בקלות מהעצם. שימו לב להשגיח על כמות המים בסיר, שכמות הנוזלים לא תהיה פחות מ-3/4 גובה התכולה, במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים.
  5. מוסיפים את פטריות השיטאקי ואצת הקומבו (לא חובה אבל אם אתם מוסיפים אז יש לוודא שהם מכוסים בנוזלים). 
  6. בתום הבישול נותנים לסיר לעמוד מכוסה כשעה בלי שנוגעים בו, כדי שחלקי העוף יתקררו מעט.
  7. מוזגים את תכולת הסיר, דרך מסננת צפופה גדולה אל סיר בגודל בינוני, ככה שחלקי העוף נשארים במסננת והנוזל ממוקם בסיר, אפשר לספוג עודפי שומן צפים בעזרת נייר סופג או בעזרת כף.
  8. מפרידים את הבשר מהכנפיים ומהגרונות ומניחים בקערה נפרדת.
  9. מרתיחים את ציר הראמן. מוסיפים ג’ינג’ר, רוטב הסויה והסאקי (או החומץ והסוכר).
  10. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. 
  11. מכינים את התוספות: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. במהלך הבישול חשוב לערבב היטב שלא יידבקו. מעבירים אותן עם מלקחיים ישר מהבישול אל הקערה עם המרק.
  12. מוסיפים לסיר עם הנוזל את חלקי העוף והפטריות ומבשלים יחד כדקה (רק כדי לחמם את העוף ולרכך מעט את הפטריות).
  13. מגישים את המנה: שמים בקערות מרק גדולות את עלי התרד והנבטים. מניחים מעל את האטריות המבושלות ומוזגים מהמרק, מוודאים שבכל מנה יש מכל המרכיבים: פטריות, עוף, ג’ינג’ר. מעל כל מנה מוסיפים עוד קצת נבטים, בצל ירוק קצוץ ושומשום ועכשיו אפשר להגיש.
חומרי גלם נגישים
חומרי גלם נגישים
אפשר לשחק עם התוספות
אפשר לשחק עם התוספות
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 430.5 קק״ל 2152.6 קק״ל
פחמימות 5.4 גרם 26.9 גרם
שומן 30.1 גרם 150.6 גרם
נתרן 1410.2 מ״ג 7051.0 מ״ג
חלבון 37.6 גרם 187.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 6.5 גרם
שומן רווי 8.6 גרם 43.0 גרם
כולסטרול 222.0 מ״ג 1110.0 מ״ג
סידן 41.1 מ״ג 205.7 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 8.2 מ״ג
אשלגן 509.8 מ״ג 2549.2 מ״ג
אבץ 2.8 מ״ג 14.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody