הסלט של אבא של שירה – סלט חצילים וירקות קלויים

ירקות צלויים הם דרך מעולה להכניס עוד ירקות לתפריט שלכם, הילה סער מכינה את הסלט שגילה לה את עולם הצמחונות - סלט חצילים וירקות קלויים, והכל תודות לאבא של שירה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אני אתחיל בהצהרה דרמטית - הסלט הזה הפך אותי לצמחונית!

זה הסלט הקבוע שאנחנו מכינים בכל על האש, ובאחת הפעמים שעשינו על האש, אכלתי את הסלט, ואחר כך אכלתי שיפוד, והתבאסתי מהטעם שהבשר השאיר לי בפה, והרס לי את הטעם של הסלט. אז הבנתי שאני הרבה יותר נהנית מכל “המסביב” שבעל האש, ובכלל לא מהבשר עצמו. החלטתי לנסות צמחונות, והיתר היסטוריה.

את הסלט של אבא של שירה טעמתי לפני שנים, אצל שירה, חברה שלי (מן הסתם). שבכלל קוראים לה שירי, אבל מאז שהבת שלי התחילה לדבר והחליטה לקרוא לה שירה, כולנו קוראים לה שירה, וחושבים ששירה הרבה יותר מתאים לה.

אבא של שירה מכין את הסלט הזה כבר עשרות שנים. שירה למדה ממנו ואני למדתי ממנה לפני כמעט עשר שנים. מאז הסלט של אבא של שירה הוא אורח קבוע בשולחן על האש שלנו, ואם שואלים אותי - הוא הכוכב האמיתי.

אחרי שנים גיליתי שיש סלט דומה שנקרא משאוויה, אבל מבחינתי זה לנצח יהיה הסלט של אבא של שירה.

בזמן שהגריל מתחמם שמים עליו את הירקות, כדי שיהיה סיפתח כמו שצריך לארוחה. לאכול אותו חם ביחד עם פיתה טרייה זה פשוט הביס הכי כייפי שקיים.

הפעם הכנתי אותו בתנור, ויצא לא פחות טעים. אז אתם אפילו לא חייבים להפעיל את המנגל בשבילו, ויכולים להכין אותו בלי סיבה מיוחדת.

שיהיה חג שמח וטעים!

טיפ בריא:

ירקות צלויים הם דרך מעולה להכניס עוד ירקות לתפריט שלכם. הצלייה בתנור מגבירה ומחזקת את הטעמים, הסוכרים הטבעיים שבירקות מתקרמלים, והירקות הופכים להיות עוד יותר טעימים. אפשר לצלות כמעט כל ירק, ולנצל את הירקות שכבר התחילו להתעייף במקרר. מהירקות הצלויים מכינים סלט, מוסיפים לסלט טרי, משדרגים כריכים או אוכלים כתוספת לארוחה.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחוררים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג, כדי שלא יתפוצץ בתנור. מניחים את החציל ואת יתר הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מדליקים את התנור על 200 מעלות וקולים את הירקות במשך כחצי שעה עד שהם רכים ושחומים, אבל לא שרופים. מוציאים ומצננים כעשר דקות.
    מחוררים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג. צילום: הילה סער
    מחוררים את החציל בכמה מקומות בעזרת מזלג. צילום: הילה סער

    קולים את הירקות במשך כחצי שעה עד שהם רכים ושחומים. צילום: הילה סער
    קולים את הירקות במשך כחצי שעה עד שהם רכים ושחומים. צילום: הילה סער

  2. חוצים את החציל לאורך, ומוציאים את תכולתו בעזרת כף.
  3. קולפים את הפלפלים, את השום ואת הבצל, וקוצצים את הכל ביחד לחתיכות קטנות, בעזרת סכין חד.
  4. מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה הגולמית, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מפזרים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומגישים כשהסלט עדיין חם.

    סלט חצילים וירקות קלויים. צילום: הילה סער
    סלט חצילים וירקות קלויים. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 271.7 קק״ל 1086.9 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 63.7 גרם
שומן 18.4 גרם 73.8 גרם
נתרן 395.6 מ״ג 1582.5 מ״ג
חלבון 10.4 גרם 41.6 גרם
סיבים תזונתיים 10.1 גרם 40.4 גרם
שומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 44.4 מ״ג 177.6 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.3 מ״ג
אשלגן 697.9 מ״ג 2791.7 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody