חזה עוף צלוי בצ’ימיצ’ורי עם ירקות קלויים

נמאס לכם מאותם מתכונים שגרתיים לחזה עוף? קבלו מתכון לחזה עוף ברוטב צ'ימיצ'ורי שמקפיץ אותו לטעמים חדשים, עם ירקות קלויים בצד, לארוחה טעימה ובריאה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    24

מצרכים

משרה

  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח דק

עוף

  • 1 ק"ג חזה עוף שלם
  • 3 כפות שמן זית

צ'ימיצ'ורי

  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 חבילה בזיליקום
  • 1/4 פלפל אדום בינוני
  • 1/4 פלפל צהוב בינוני
  • 1/4 בצל קטן
  • 1 שן שום
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 1/2 כפות חומץ 5%
  • 1/2 כפית סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח דק

ירקות קלויים

  • 2 בטטות בינוניות
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 קישואים בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מרכיבי המשרה עד לקבלת משחה חלקה. אפשר להשתמש מיד או לשמור במקרר עד השימוש.
  2. פורסים את חזות העוף לרוחבם לשני חלקים דקים יותר. מניחים בקערה ומערבבים עם המשרה. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה לפחות ועד 24 שעות.
  3. מכינים את הירקות בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  4. חותכים את הבטטות לשמיניות ואת הבצלים והקישואים לרבעים. מניחים על תבנית תנור שעליה נייר אפייה.
  5. מזלפים את שמן הזית ומפזרים מלח ופלפל. אופים בתנור כ-40-50 דקות, עד שהירקות רכים ומעט צרובים.
  6. מכינים את הצ’ימיצ’ורי: קוצצים את הפטרוזיליה, הבזיליקום, הבצל והשום דק. את הפלפלים קוצצים לקוביות הכי קטנות שאפשר. מניחים הכל בקערה. מוסיפים את השמן, החומץ, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
  7. מכינים את העוף: מוציאים את העוף מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה.
  8. מחממים פלטת צלייה או מחבת פסים וכשהיא חמה מאוד צורבים עליה את חזות העוף כ-3 דקות מכל צד, עד שהעוף מוכן.
  9. מגישים: מניחים על צלחת את הירקות הצלויים, מניחים מעל את חזות העוף ומפזרים צ’ימיצ’ורי מעל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 540.3 קק״ל 3242.1 קק״ל
פחמימות 16.6 גרם 99.7 גרם
שומן 29.0 גרם 174.0 גרם
נתרן 1513.6 מ״ג 9081.5 מ״ג
חלבון 50.6 גרם 303.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.4 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 28.9 גרם
כולסטרול 126.7 מ״ג 760.0 מ״ג
סידן 78.1 מ״ג 468.4 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 19.1 מ״ג
אשלגן 706.7 מ״ג 4240.4 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 12.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody