חטיף שוקולד חלבה ביתי

תגידו שלום לחטיפים התעשיתיים. זהר לוסטיגר בשן מלמדת להכין חטיף שוקולד חלבה ביתי ללא תוספות מיותרות או חומרים משמרים. שומרים במקפיא ומוציאים בכל פעם שמתחשק
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בסיס

קרם שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים את כל חומרי הבסיס. אם שמן הקוקוס מוצק מחממים אותו מעט על להבה נמוכה עד שהוא הופך נוזלי.
  3. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משטחים לעובי 1 ס”מ ואופים 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מכינים את שכבת החלבה: חוצים את אגוזי הלוז. מערבבים את הטחינה, סירופ מייפל, שמן קוקוס נוזלי, מלח ואגוזי לוז.
  6. יוצקים מעל בסיס שיבולת השועל שהתקררה. מצננים מעט במקרר בזמן שמכינים את קרם השוקולד.
  7. מכינים קרם שוקולד: בסיר על גבי להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם שמן קוקוס וקינמון. מערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. מקררים מעט, אבל העיסה צריכה להשאר נוזלית.
  8. יוצקים את קרם השוקולד על החלבה.
  9. מפזרים מלח גס מעל השוקולד.
  10. מעבירים למקפיא ל 3 שעות לפחות.
  11. חותכים לקוביות בגודל הרצוי, ושומרים בכלי אטום בפריזר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5066.0 קק״ל 5066.0 קק״ל
פחמימות 309.7 גרם 309.7 גרם
שומן 373.4 גרם 373.4 גרם
נתרן 6646.7 מ״ג 6646.7 מ״ג
חלבון 92.1 גרם 92.1 גרם
סיבים תזונתיים 32.6 גרם 32.6 גרם
שומן רווי 197.1 גרם 197.1 גרם
כולסטרול 2.0 מ״ג 2.0 מ״ג
סידן 274.1 מ״ג 274.1 מ״ג
ברזל 14.9 מ״ג 14.9 מ״ג
אשלגן 1629.7 מ״ג 1629.7 מ״ג
אבץ 15.5 מ״ג 15.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar

    אין טעות בגודל התבנית? לא ניתן לקבל בסיס בעובי 1 ס”מ לפי הכמויות לשכבת הבסיס. לא צריך למצק את שכבת החלבה לפני שיוצקים את קרם השוקולד?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, עדכנו את המתכון. התבנית עודכנ הלגודל קטן יותר והוספנו הערה בנוגע לקירור החלבה לפני שכבת השוקולד. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody